Prøv avisen

Rekordmange rejser hjem til jul sammen med fremmede

Samkørselstjenesten GoMore oplever fredag sin travleste dag nogensinde, skriver DR P4 København.

Udsigten til flere timer i et overfyldt tog med masser af julegaver og oppakning kan nok tage pusten fra de fleste.

Måske er det netop derfor, at flere danskere vælger at booke et lift med en fremmed. I hvert fald melder samkørselstjenesten GoMore, at fredag bliver den travleste dag nogensinde. Det skriver DR P4 København.

GoMore har allerede formidlet over 5000 lift lillejuleaftensdag. Og inden dagen er omme, regner firmaet med, at 5400 har pakket deres julegaver og kufferter ind bag i bilen hos en juleglad chauffør.

- Det er faktisk rekord. Det er den bedste dag nogensinde, siger presseansvarlig i GoMore, Mikkel Marius Winther til DR P4 København.

Én af dem, der har valgt den model, er Sidsel Hove, der via tjenesten kører sammen med fire fremmede, der alle sammen skal fra København til Jylland for at holde jul med deres familier.

- Stemningen er aldeles fremragende. Chaufføren har iført sig nissehue, og vi hører julemusik, siger hun til DR P4 København.

Og det er da også hovedsageligt folk fra Hovedstaden, der fylder de ledige sæder op i bilerne, fortæller Mikkel Marius Winther.

- Langt de fleste kører fra øst til vest. Det vil sige, at de kører fra hovedstadsområdet og til Jylland, hvor de nok skal hjem og holde jul, siger han til DR P4 København.

Sidste år var der omkring 4500, der hoppede med i bilen hos en chauffør 23. december, og på en almindelig hverdag bruger 1500 personer liftordningen til at komme fra A til B.