Prøv avisen

Religiøse samfund skal overvåges

Religiøse sekter skal overvåges, mener SF. - Foto: Leif Tuxen

SF vil nu have oprettet et sekt-center, der skal overvåge religiøse samfund som Evangelist og Faderhuset. Politiet hilser forslaget velkommen

Politisager er blevet henlagt og anmeldelser fra Børns Vilkår er aldrig blevet til noget.

Sådan ser det ud for de børn, der i dag lever i religiøse sekter, hvor de sociale myndigheder ikke kan nå dem.

Derfor vil SF nu have oprettet et sekt-center, sådan som der blandt andet er i Belgien.

Centeret skal hjælpe myndighederne med at overvåge de religiøse samfund, det skriver dr.dk.

Centeret skal hjælpe børn
Efter DR søndag i nyhedsprogrammet 21 Søndag viste børn fra blandt andet Faderhuset, der fortalte om torturlignende forhold, vil SF nu have et center, der skal hjælpe børnene.

- Det center skal være med til at hjælpe børn og unge, som bliver udsat for overgreb, djævleuddrivelse og torturlignende metoder i de religiøse sekter, siger Özlem Cekic, der er socialordfører for SF.

Centeret opsøger selv information om sekters udvikling og kontakter politiet, hvis udviklingen går i den forkerte retning.

Politi siger ja til samarbejde
Vicepolitikommisær fra Sydsjællands og Lolland-Falster politi Søren Ravn-Nielsen mener, at det vil være en stor hjælp, hvis politiet kan samarbejde med et center.

- Der er ingen tvivl om, at et samarbejde på tværs vil øge muligheden for, at vi kunne komme til bunds i de her forhold, siger han til DR P4 Sjælland.

Søren Ravn-Nielsen mener ikke, at det er politiets opgave at overvåge de religiøse sekter, og derfor hilser han SF's forslag velkommen.