Prøv avisen

Ro på: Sådan frier du uden at gå i panik

Øv dig på frieriet inden dagen, så du får styr på nerverne. Det er naturligt at være nervøs inden et frieri. For nogen virker det beroligende at lave en generalprøve, hvor man gennemgår, hvad det er, man vil sige til den udkårne, og hvad der ellers skal ske. Foto: Iris

At fri til sin udkårne kan være en nervepirrende oplevelse. Derfor er det en god idé både at sætte tid af til planlægning og research, så frieriet bliver vellykket, anbefaler bryllupsarrangør

Hajer, Stevie Wonder, masser af konfetti og et stort, jublende publikum.

Spektakulære og kreative frierier er meget kendetegnende for vores tid.

Det vurderer Else Marie Kofod, der er leder af Forsknings- og formidlingsenheden ved Det Kongelige Bibliotek og har forsket i frieri- og bryllupskultur.

Det er formentlig noget, der kan give de fleste mænd sved på panden.

Men tag det roligt. 

Betina Knudsen, indehaver af bryllupsarrangør-firmaet ”Maid of Honour” , giver her fem gode råd til, hvordan et frieri bliver vellykket.

1. Giv dig selv tid til at planlægge frieriet i detaljer. Et frieri er som regel en både enkeltstående og enestående begivenhed, så det er bedst ikke at overlade for meget til tilfældighederne.

2. Overvej hvad du selv og din partner synes er romantisk - det er kun jeres mening, der er vigtig. Ikke alle ønsker at blive friet til i fuld offentlighed eller at finde en diamantring i dessertanretningen.

3. Arranger et frieri der har personlig betydning for jer, og som I begge vil føle jer tilpas med. I løbet af jeres forhold har I måske været ude at rejse sammen eller tilbragt mange gode stunder i en bestemt park. Det kunne måske være en oplagt scene for frieriet.

4. Øv dig på frieriet inden dagen, så du får styr på nerverne. Det er naturligt at være nervøs inden et frieri. For nogen virker det beroligende at lave en generalprøve, hvor man gennemgår, hvad det er, man vil sige til den udkårne, og hvad der ellers skal ske.

5. Træk vejret og sørg for at have dig selv med hele vejen. Selvom det kan være angstprovokerende at bede om sin kærestes hånd, er det ikke en fordel at gå i panik. Tag en dyb indånding og slap af, hvis du er ved at blive overmandet af nervøsitet.