Prøv avisen

Rumænsk film tager hovedprisen i København

Rumænsk spillefilm af debuterende britisk instruktør blev belønnet med 370.000 kr. på Københavns ny filmfestival, hvor dansk bidrag var med i kampen om prisen.

Den rumænske film "Katalin Varga" af den britiske instruktør Peter Strickland blev hædret med New Talent Pix Award på Københavns ny internationale filmfestival, CPH:Pix.

Prisen er på 50.000 euro, svarende til godt 370.000 kr., og den rumænske film blev valgt blandt 12 film, der alle er lavet af debuterende instruktører.

Blandt de 12 var et dansk bidrag, "Velsignelsen", instrueret af Heidi Maria Faisst, som havde biografpremiere i weekenden.

Dagbladet Politikens Publikumspris tilfaldt den canadiske film "It's not me, I Swear", der er instrueret af Philippe Falardeau. Prisen er på 125.000 kr., og pengene skal bruges til at sikre, at filmen kommer ud i de danske biografer.

Priserne blev overrakt ved et arrangement på Ny Carlsberg Glyptotek.

CPH:Pix blev indledt den 16. april, og den skulle efter planen slutte i de københavnske biografer i morgen. Men festivalen forlænges med ekstravisninger af nogle af de film, som der har været størst interesse for.