Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Sådan foregik angrebet på Kurt Westergaard

Tegneren Kurt Westergaard. - Foto: Mikkel Østergaard Denmark

Familien tager det pænt, lyder meldingen fra Kurt Westergaard, efter en mand fredag forsøgte af myrde tegneren

Den 74-årige tegner Kurt Westergaard oplevede kort efter klokken 22.00 fredag aften, at en somalisk mand brød ind i hans rækkehus i Århus-bydelen Viby, skriver Ritzau.

Tegneren trykkede på sin overfaldsalarm og forskansede sig i et specialbyget sikringsrum på badeværelset, mens hans femårige barnebarn sad i stuen.

Kort efter ankom politiet talstærkt. De fandt den 28-årige mand bevæbnet med en økse og en kniv.

Manden gik til angreb på en betjent, der herefter skød ham i hånden og knæet.

Efter hændelsen er Kurt Westergaard gået i skjul, mens familien og han selv sunder sig.

Familien
Familien tager det pænt, mener Kurt Westergaard. Især barnebarnet, der talte roligt med politiet efter hændelsen.

- Det allerbedste for mig er jo, at der ikke skete mit barnebarn Stephanie på fem år noget som helst. Hun sad inde i stuen med sit brækkede ben fra en skitur. Jeg havde to muligheder: Jeg kunne gå i clinch med den her indtrængende terrorist, og der ville jeg nok ikke have haft store chancer. Så var jeg blevet slået ihjel lige for øjnene af mit barnebarn, og det var det allerværste, tror jeg, der kunne ske, siger han til politiken.dk og fortsætter:

- Og så havde jeg den anden mulighed, som jeg stod der ude i korridoren, og det var at vende tilbage til vores sikringsrum, barrikadere mig der og så stole på, at terrorister normalt ikke gør noget mod familiemedlemmer. De går mod en bestemt person. Og det viste sig at være den rigtige beslutning. Jeg reddede selv livet, og mit barnebarn kom ikke noget til. Hun er blevet tjekket af psykologer, og det ser ud til, at hun har det helt fint.

- De psykologisk meget kompetente politifolk havde straks sat sig hen til hende og forklaret, at det var en tyv, der havde været inde i huset. Så sagde hun, at det vidste hun godt, for tyve slår altid glasset i stykker. Hun havde fået en forklaring, som hun kunne acceptere, siger han til politiken.dk.

Forbryderen
Godt 12 timer efter anholdelsen blev den 28-årige somaliske mand ifølge Ritzau båret ind i Retten i Århus, hvor en dommer varetægtsfængslede ham i fire uger de første to uger i isolation.

Manden er sigtet for dobbelt drabsforsøg på Kurt Westergaard og betjenten. Men manden nægter sig skyldig.

Tegneren
Kurt Westergaard befinder sig nu på en hemmelig adresse, men han håber på snart at kunne vende tilbage til sit hjem sammen med sin kone.

Tegneren har levet uden beskyttelse i et stykke tid, men han vil nu igen lade sig beskytte af vagter fra PET.