Prøv avisen

S: lov skal forhindre støtte til Hizb-ut

Enten tåler man religiøse grupper, eller også gør man ikke. Sagen om at udelukke Hizb-ut-Tahrir fra at leje lokaler får S til at efterlyse lovændring.

Det er ikke med socialdemokraternes gode vilje, at den yderliggående muslimske organisation Hizb-ut-Tahrir fortsat kan leje lokaler af kommunen.

Selv om partiet i aftes stemte nej til at ekskludere gruppen, kunne stemmen i Borgerrepræsentationen ikke falde anderledes, lyder det nu fra Jakob Hougaard, beskæftigelses- og integrationsborgmester og S-ordfører i sagen.

- Selvfølgelig skal vi tåle dem, men vi skal ikke støtte dem. Og det gør man jo indirekte ved at udleje lokaler billigt. Men kommunen kan ikke gøre andet, medmindre vi vil ekskludere alle religiøse grupper, siger Jakob Hougaard.

Derfor efterlyser han nu retningslinjer fra Christiansborg, så skatteborgeres penge ikke skal finansiere ekstremistiske grupper.

- Jeg savner et klart lovgrundlag og opfordrer hermed regeringen til at tage debatten om, hvad og hvem vi vil støtte, uddyber han.