Prøv avisen

S og SF kalder ghettokritik for nonsens

Landets politikere er galt på den, når de forlanger Danmarks såkaldte ghettoproblemer løst med jernhånd, siger politidirektør. S og SF forstår ikke kritikken

Socialdemokraterne og SF kritiserer Københavns Politidirektør Johan Reimann for at se igennem fingre med virkeligheden, når han nu anklager politikerne for en fejlagtig ghettostrategi.

Ifølge Johan Reimann hjælper nemlig hverken flere politibetjente i ghettoerne - eller at man overhovedet bruget ordet ghetto - på problemerne.

Socialdemokraternes integrationsordfører, Henrik Dam Kristensen - som netop har foreslået en særlig ghettostyrke som en del af Socialdemokraterne og SF's nye ghettoudspil - er ganske vist enig i, at flere politibetjente alene ikke løser problemerne.

- Men vi er nødt til at sige, at når vi er kommet derhen, hvor politiet ikke kan patruljere i visse ghettoområder, så forstår jeg simpelthen ikke, at politidirektøren ikke kan se, at det er ravruskende galt, siger Henrik Dam Kristensen.

- Når politiet netop ikke formår at få de områder til at ligne resten af Danmark, så fatter jeg ikke, at Johan Reimann ikke kan se, at der er brug for en ekstra indsats. Tingene skal jo "normaliseres", før vi kan gå videre med alt det andet, siger Socialdemokraternes integrationsordfører.

SF's integrationsordfører, Astrid Kragh, kalder Johan Reimanns kritik for "det rene nonsens".

- Da skyderierne var værst på Nørrebro sagde Københavns Politi jo ligeud, at det var for farligt at lave almindelig patrulje på Blågårds Plads, siger Astrid Kragh.

- Hvis Johan Reimann har ret - så forventer jeg selvfølgelig også en garanti for at beboerne i Tingbjerg, Mjølnerparken og andre steder vil føle sig trygge fra dags dato. Eller også må der sættes ind, så vi kan få fjernet de kriminelle og få styr på de unge ballademagere. Så spørgsmålet er, om Reimann kan garantere sikkerheden i de belastede områder - ellers er det en ommer, siger SF's integrationsordfører.