S og V har brug for det lange tilløb til rigtige regeringsforhandlinger

På anden uge efter valget er egentlige regeringsforhandlinger stadig ikke begyndt. Der skal skabes tillid og lægges luft til valgkampens hårde ord. Og så skal det være troværdigt, hvis man alligevel lader den brede regering falde

Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen og Mette Frederiksen (S) gav hånd til en valgdebat, men der er lang vej endnu, til at de kan gøre det igen for at lande en regeringsaftale.
Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen og Mette Frederiksen (S) gav hånd til en valgdebat, men der er lang vej endnu, til at de kan gøre det igen for at lande en regeringsaftale. Foto: Jonathan Nackstrand/AFP/Ritzau Scanpix.

Der er ingen papirer på bordet. Ingen tal. Men politikere fra 11 af Folketingets nu 12 partier vandrer på anden uge siden valget stadig ind og ud gennem glasdøren til Statsministeriet.

Officielt hedder det sig, at de sonderer mulighederne for at danne en bred regering over midten. 30 møder var det blevet til i fredags, og Statsministeriet har planlagt yderligere møder helt frem til den 24. november. I sidste uge var temaerne sundhed, inflation og økonomi, og i denne uge skal der blandt andet tales om klima, miljø, natur og grøn omstilling.

Dette er en politisk analyse.