S om kritik: Kristendemokraterne er desperate

Siden regeringsskiftet har Danmark været offer for et direkte angreb imod den kristne kulturarv, lyder det fra Per Ørum. Desperat retorik, mener Socialdemokraterne

"Kristendommen fylder stadig meget i vores hverdag. Jeg er ikke nervøs for at den kristne kulturarv er i på spil," siger Magnus Heunicke, politisk ordfører for Socialdemokraterne.
"Kristendommen fylder stadig meget i vores hverdag. Jeg er ikke nervøs for at den kristne kulturarv er i på spil," siger Magnus Heunicke, politisk ordfører for Socialdemokraterne. . Foto: Jens Nørgaard LarsenDanmark.

Fra regeringen trådte til i begyndelsen af oktober måned, er det væltet ud med angreb på de kristne værdier.

Det mener Kristendemokraternes formand Per Ørum Jørgensen, som har fået nok af homoseksuelle vielser og helligdagsnak:

De kønsneutrale ægteskaber, afskaffelsen af helligdage og den obligatorisk kristendomsundervisning på læreruddannelsen, er udtryk for en rød tråd i politikken, som har til formål at udrydde kristendommen, siger Per Ørum Jørgensen.

LÆS OGSÅ: KD vælger side: Vil have blå statsminister

Kristendemokraterne peger nu ubetinget på Lars Løkke Rasmussen (V) som statsministerkandidat, og bryder dermed en tradition om først at vælge side tæt på valgdatoen.

Jeg har ikke brugt kræfter på, hvem vi er mest enige med. Vi kan ikke se forskel på Lars Løkke Rasmussen og Helle Thorning-Schmidt. Værdpolitikken er den eneste væsentlige forskel. Den kulturradikale regering står for en farlig udvikling, og udgør en trussel imod alle trossamfund i Danmark. Uanset om man er katolik eller buddhist, er det farligt at tage udgangspunkt i, at alt er lige godt. Hvis man synes det, så tror man ikke på noget som helst, lyder det fra Per Ørum Jørgensen.

Han mener, at moralbegreber som medmenneskelighed og næstekærlighed er i fare:

Vi har flere hundrede års tradition for den kristne kulturarv, der udgør en fælles ramme for moralbegreber og normer i samfundet. Hvis man udraderer den, får man et egoistisk, kynisk og materialistisk samfund, Siger Per Ørum Jørgensen.

Ved det seneste folketingsvalg i 2011 fik Kristendemokraterne 0,8 procent af stemmerne, og fik derfor ikke et eneste mandat i folketinget. Hos det ledende regeringsparti tager man kritikken som et udtryk for, at Per Ørum Jørgensen er uden for politisk indflydelse:

Det er helt åbenlyst svært at tage kritikken alvorlig. Det vidner om en desperat situation, hvor man skal helt derop i retorikken for, at der er nogen, der opdager partiets eksistens. Hvis bøsser og lesbiske er en trussel mod kristendommen, så har han en meget anderledes holdning til kristendommen end flertallet af danskerne, siger Magnus Heunicke, politisk ordfører for Socialdemokraterne.

Han mener ikke, at man kan føre politik på baggrund af religion:
Statens kan ikke føre sandhedsbevis fra bibelen. Det er ikke rigtigere end alt andet. I dag er det anderledes end for 60 år siden, og det er op til danskerne selv at vælge deres tro. Vi lever i et frit land, siger Magnus Heunicke

Det er en kristen værdi, at vi kan rumme andre religioner, hvilket er en styrke. Det er en smuk ting ved at være kristen, at man er inkluderende over for andre menneskers tro. Vores samfund hviler på en kristen kulturarv, og man kan ikke se en film eller læse en bog uden at der er en bibelreference. Christiansborg er opkaldt efter en konge, som er opkaldt efter Jesus Christus. Kristendommen fylder stadig meget i vores hverdag. Jeg er ikke nervøs for, at den kristne kulturarv er i på spil, fortæller Magnus Heunicke.

Per Ørum Jørgensen forventer, at Kristendemokraterne igen opnår opstillingsberettigelse til folketinget i løbet af 2012. Ifølge den seneste meningsmåling fra Megafon, står partiet til 0,5 procent af stemmerne.

TEMA: Kristendemokraterne