Prøv avisen

S raser over islamisk prædikant

Islamisk Trossamfund skal give skriftlig garanti på, at Bilal Philips ikke opfordrer til homodrab, mener S

Søndagens konference om islamofobi for ungdommen i Islamisk Trossamfund skal stoppes. Eller der skal som minimum stilles som betingelse, at prædikant Bilal Philips ikke opfordrer til drab på homoseksuelle.

Det bad Lars Aslan Rasmussen (S), der sidder i Københavns borgerrepræsentation, kulturborgmester Pia Allerslev (V) om mandag.

Nu har han fået svar:

Islamisk Trossamfund får indskærpet, hvad der må tales om, men kulturborgmesteren mener ikke, der er en begrundet mistanke for, at Bilal Philips vil opfordre til drab på homoseksuelle.

- At der ikke er begrundet mistanke for, at han vil sige sådan noget, det er noget vrøvl. Det er jo lige præcis det, han er kendt for.

- Det kan godt være, at Islamisk Trossamfund siger, det ikke er det, han skal tale om, men det er dybt utroværdigt, siger Lars Aslan Rasmussen.

Han har de seneste fem år som socialordfører arbejdet mod hadforbrydelser mod homoseksuelle.

Søndag skal Bilal Philips tale ved konferencen i Korsgadehallen, der tilhører kommunen.

Han er blandt andet kendt for at gå ind for dødsstraf til homoseksuelle, og Lars Aslan Rasmussen er bekymret for, at han vil inspirere de unge til at handle forkert.

- Vi er nødt til at garantere vores borgere med anden seksuel orientering, at der ikke sker noget i kommunale lokaler.

- Det er ikke nok at indskærpe. Og når der bliver sagt, at der ikke er nogen begrundet mistanke, så er det, fordi man ikke tager det her alvorligt.

Lars Aslan Rasmussen sender derfor endnu en klage til kulturborgmesteren for at sikre de homoseksuelles rettigheder. Og det vil han blive ved med.

- Jeg stoler ikke over en dørtærskel på Islamisk Trossamfund, jeg vil have en skriftlig garanti på, at der ikke bliver opfordret til drab på homoseksuelle, siger han.

Selv siger Bilal Philips til Berlingske, at han ikke kunne drømme om at opfodre til drab på homoseksuelle i Danmark, da det ikke er et muslimsk land.