Samfundet undervurderer sine vedligeholdere

Kalø Slotsruin er under restaurering. Der går dagligt to murere og restaurerer en af murene på den indre ...

Billedet er fra Kalø Slotsruin, hvis indre ringmur blev restaureret i 2011. Foto: Casper Dalhoff/POLFOTO

Forbedringer og nyudviklinger er vigtige for ethvert samfund. Men ifølge forskere er tidsånden lige nu mere optaget af innovation end af dem, der reparerer og opretholder det bestående

I december fik Danmark en minister for offentlig innovation. Vi har også et Center for Offentlig Innovation. Med skolereformen i 2013 blev innovation og entreprenørskab et fælles mål i skolen, og innovation er et valgfag i gymnasiet. Og mængden af politiske tiltag og managementbøger, der hylder det innovative menneske, vokser eksplosivt.

Faktisk er tidsånden så innovationsbegejstret, at forskere fra mange lande er gået sammen for at advare mod en overdreven tro på, at arbejdsgange og systemer skal fornys hele tiden.

I den kommende uge holdes i New York konferencen ”The Maintainers” – vedligeholderne – som fokuserer på alle dem, der holder hjulene i gang, drager omsorg for patienter, ældre og børn eller reparerer maskiner.

”Man overvurderer simpelthen innovation og fornyelse. Dels er der en tendens til, at man ser enhver fornyelse som positiv i sig selv, blot fordi den er ny. Dels overvurderer man både i den offentlige debat og i politik den betydning, innovation har for menneskers liv,” siger teknologihistoriker Andrew L. Russell, professor ved Suny Polytechnic Institute i New York og en af initiativtagerne til

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.