Prøv avisen

SF: Ny Alliance udhuler menighedsrådenes betydning

SF kritiserer Ny Alliances forslag til at lade folkekirkemedlemmerne stemme om valg af biskopper. Det udhulder menighedsrådenes betydning, lyder det. -

Landets biskopper skal ikke vælges af alle folkekirkemedlemmer, mener SF's kirkeordfører, som kalder Ny Alliances forslag for poppet

Danske politikere skal få danskere til at interessere sig for valgene til menighedsrådene, fremfor at udhule rådenes betydning med forslaget fra Ny Alliance, lyder det fra SF's kirkeordfører Pernille Vigsø Bagge.

Ny Alliance foreslår i dag i Kristeligt Dagblad, at landets biskopper vælges af alle folkekirkemedlemmer og kun for en afgrænset periode. Dermed gør Ny Alliance op med menighedsrådenes magt.

SF kalder forslaget fra Ny Alliance for poppet:

- Da partiet i forvejen bekender sig til de poppede løsninger, forstår jeg godt at de for sig kan se det store "præste-roadshow" i forbindelse med bispevalg, skriver Pernille Vigsø Bagge på sin blog på Kristeligt Dagblads hjemmeside.

- Jeg er dog bange for, at ingen vil være biskop, hvis man på dén måde skal udstille sig som en anden rockstjerne, eller for den sags skyld politiker, for at blive valgt. For hvad bliver det næste? Folke(kirke)afstemning om præsteansættelser? skriver Pernille Vigsø Bagge.

Biskop i Roskilde Stift, Jan Lindhart, kalder ligesom SF's kirkeordfører
forslaget for populistisk og advarer mod at lægge valget af biskopper ud til alle folkekirkemedlemmer.

Kirkeminister Bertel Haarder (V) vil godt diskutere forslaget.