Prøv avisen

Skolebørn spørger minister om køn og ligestilling

Ligestillingsminister Lykke Friis besvarer spørgsmål fra skoleelever i anledning af folkeskolens avis-temauge, der i år har emnet "Ligestilling og køn". Foto: Jens nøRgaard Larsen

Læs ligestillingsministerens svar til spørgelystne skolebørn

"Hvorfor har vi brug for en ligestillingsminister i Danmark?"

"Har du altid været interesseret i ligestilling?"

Og: "Vil du kun gøre noget for drengene? - Hvad med pigerne?"

Det er nogle af de spørgsmål, ligestillingsminister Lykke Friis har modtaget fra massevis af unge skoleelever i denne uge. Anledningen er folkeskolernes årlige avis-temauge, hvor emnet i år er køn og ligestilling.

Ministeren har ikke haft tid til at besvare alle brevene, og det undskylder hun, men i stedet har hun samlet en række svar på nogle af de spørgsmål, der er gået igen.

De svar kan du læse her, hvor ligestillingsminister Lykke Friis blandt andet skriver om sin personlige interesse for ligestilling:

"Jeg har altid været optaget af, at jeg ville kunne noget, og at jeg ville prøve en hel masse i mit liv. Og jeg tror på, at piger er lige så gode som drenge, og at der ikke bør være barrierer for, hvad piger kan deltage i. Jeg har også i mit tidligere arbejde været optaget af at fremme mangfoldigheden, men det er først, da jeg bliver tilbudt ministerposten, at jeg for alvor begynder at beskæftige mig med de politiske aspekter af ligestilling."

Læs meget mere om ligestilling i Kristeligt Dagblads store tema:

TEMA: Køn og ligestilling