Skolelærer tilbyder børnepasning: Man må hjælpe til, hvor man kan

Lukningen af skoler og institutioner har gjort det sværere for børnefamilier at få hverdagen til at hænge sammen. Skolelærer Kathe Løvrig Hansen tager sin tørn ved at tilbyde andre at passe deres børn

Som skolelærer er Kathe Løvrig Hansen sendt hjem, så nu tilbyder hun andre at passe deres børn. – Privatfoto.
Som skolelærer er Kathe Løvrig Hansen sendt hjem, så nu tilbyder hun andre at passe deres børn. – Privatfoto.

Corona-epidemien har lammet det danske samfund, og det har blandt andet fået den konsekvens, at landets skoler og daginstitutioner kommer til at holde lukket i minimum to uger frem. Det har sat børnefamilier over hele landet under pres, på trods af at regeringen har iværksat en særlig nødpasningsordning.

”Naboer og familier må hjælpe hinanden,” sagde statsminister Mette Frederiksen (S) på sit pressemøde, og denne opfordring valgte Kathe Løvrig Hansen fra Herlev ved København straks at reagere på.

Hun blev sendt hjem fra sit arbejde som skolelærer i torsdags og besluttede sig dagen efter for at lave et opslag på Facebook, hvor hun tilbød andre at hjælpe med at passe deres børn.

”Jeg kunne jo godt se, at hvis alt lukker ned, så er der nogen, som ikke kan få hverdagen til at hænge sammen. Jeg er selv sendt hjem i 14 dage, og jeg har med børn at gøre, så det kunne jo godt være, at jeg kunne være behjælpelig på en eller anden måde.”

Artiklen fortsætter under annoncen

Kathe Løvrig Hansen ser det som sin pligt at hjælpe, hvor hun kan, i en situation som denne. Og det er hun ikke ene om. Siden Danmark ”lukkede ned” i sidste uge, er et utal af facebookgrupper med fokus på at hjælpe de, som er påvirket af coronavirussen, skudt op.

Indtil videre har ingen valgt at benytte sig af Kathe Løvrig Hansens tilbud, men på facebookgruppen, hvor hun har delt sit opslag, har hun mødt masser af positive tilkendegivelser. Hun lader sig da heller ikke slå ud af, at ingen har takket ja, for det tyder på, at der er flere, som tilbyder at hjælpe, end hvad der i virkeligheden er brug for. Og det må jo være en god ting, påpeger hun.