Prøv avisen

Skoleledere modsiger Haarders bøn

ARKIVFOTO. - Jeg vil kraftigt opfordre til, at alle skoler i Danmark indfører morgensamling med både fadervor og salmesang. Det er en utrolig værdifuld del af vores kultur, som jeg synes, det ville være vanvittigt at forbyde.Så klar er meldingen fra und Foto: Preben Madsen

Skolelederne undrer sig over Bertel Haarders opfordring til fadervor på alle skoler. Ikke en opfordring til alsidighed, lyder kritikken

Formand for Foreningen Skolelederne Anders Balle finder det både overraskende og problematisk, at undervisningsminister Bertel Haarder (V) nu med en utvetydig opfordring blander sig i debatten om morgenbøn på folkeskoler. Ministerens udmelding kommer i Kristeligt Dagblad, hvor han siger:

- Jeg vil kraftigt opfordre til, at alle skoler i Danmark indfører morgensamling med både fadervor og salmesang.

Men Anders Balle henviser til, at vi i Danmark har religionsfrihed og alsidighed, og derfor bør hver enkelt skole tage nøje stilling, før fadervor indføres, mener han.

- Vi har en folkeskole, der skal bygge på ligeværdighed og alsidighed. Og det her (ministerens opfordring, red.) er ikke en opfordring til alsidighed, siger Anders Balle, der dog ikke principielt er imod morgenbøn på skolerne, hvis blot det er efter nøje overvejelse.

- Og giver det problemer, bør man dog overveje det meget grundigt. For det er problematisk med en ensidig religiøs handling, hvis nogle føler sig stødte over det. Så bør man lade være, siger han.