Smitten stiger igen: Her er fire ting, vi lærte af corona-pressemødet

Vi kan sagtens slå os løs i sommerferien, selvom alt tyder på, at coronaen vender tilbage til efteråret. Vaccinerne er stadig det vigtigste våben, selvom de “faktisk ikke er særlig gode til at forebygge smitte"

Op imod to en halv millioner danskere vil få tilbudt en revaccination til efteråret. Det fortalte statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde onsdag.
Op imod to en halv millioner danskere vil få tilbudt en revaccination til efteråret. Det fortalte statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde onsdag. . Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

Der herskede en sær fornemmelse af deja-vu, da statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag morgen holdt pressemøde om status på den danske håndtering af coronavirus og strategien frem til foråret 2023.

I mange måneder har både smitten med og presseomtalen af sygdommen været begrænset, men i de seneste uger er begge dele begyndt at stige igen. Det skyldes først og fremmest en ny undervariant af omikron, der hedder BA.5. Samtidig står det allerede nu klart, at vi kan forvente markante stigninger i smitten, når det bliver efterår. Men hvad betyder det?