Socialdemokratiet får svært ved at forklare den politiske kolbøtte

Venstres og Moderaternes løftebrud om nej til en advokatvurdering af Mette Frederiksens rolle i minksagen, har affødt voldsom kritik. En bred midterregering med en økonomisk borgerlig politik, vil dog give Socialdemokratiet nok så mange forklaringsproblemer

Der bliver nok af spørgsmål at svare på for både Socialdemokratiet og Venstre, hvis det lykkes at binde regeringsprojektets sidste sløjfer, skriver politisk redaktør.
Der bliver nok af spørgsmål at svare på for både Socialdemokratiet og Venstre, hvis det lykkes at binde regeringsprojektets sidste sløjfer, skriver politisk redaktør. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.

Borgerlige vælgere og politikere kritiserer Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, og Moderaternes Lars Løkke Rasmussen højlydt, efter at de har accepteret, at der ikke kommer en advokatvurdering af Mette Frederiksens (S) rolle i minksagen.

Jakob Ellemann-Jensen gav mandag aften Venstres hovedbestyrelse en status på forhandlingerne om en bred midterregering, som ventes afsluttet i allernærmeste fremtid, måske allerede tirsdag eller onsdag.

Dette er en politisk analyse.