Prøv avisen
Interview

Socialdemokratiet vil slå ned på skoleovergreb

Beretningen om voldsomme overgreb på 6. klasses-piger er blevet delt af flere politikere på de sociale medier. Forældre advarer om, at det er et spørgsmål om tid, før det fører til voldtægt. Arkivfoto. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Når danske 6. klasses-piger er i fare for at blive voldtaget, skyldes det årtiers lemfældig udlændingepolitik, som der nu skal rådes bod på, mener Socialdemokratiets udlændinge- og integrationsordfører, Rasmus Stoklund

”Vi vurderer, at det kan være et spørgsmål om tid, før en reel voldtægt finder sted. Vi taler om piger helt ned til 6. klasse.”

Således lyder den barske advarsel i et opråb, som forældre på Fløng Skole på den københavnske vestegn har modtaget gennem kommunikationsplatformen Aula. Her beskrives det, hvordan ”besøgende” fra Hedehusene og Charlotteager, et område, der periodevist har optrådt på ghettolisten, har udvist voldelig og truende adfærd til fester over for piger helt ned til 6. klasse. Flere piger har angiveligt beskrevet, at de er blevet hevet fat i, trukket ind i buskadser og fået tilbudt penge for at vise bar hud.

Beretningen om de voldsomme overgreb er blevet delt af flere politikere på de sociale medier, heriblandt integrations- og udlændingeordfører Rasmus Stoklund (S), som mener, at sagen er totalt uacceptabel.

Hvad er en sag som denne udtryk for?

”At der igennem årtier er blevet ført en forfejlet udlændingepolitik, som har medført, at der nu bor for mange mennesker i landet, som ikke kan finde ud af, hvordan de skal opføre sig. Vi har igennem årtier modtaget indvandrere fra en kultur, hvor man desværre i vide kredse ser ned på kvinder, der ikke er muslimer. Og jeg vil vædde på, at dette aldrig var sket, hvis det havde været over for deres egne søstre eller bekendte. Det handler om, at der er en respektløshed og et kvindesyn på vestlige kvinder, som vi skal slå hårdt ned på, og som vi aldrig må tolerere i det danske samfund.”

Så du mener, at der er tale om et kultursammenstød?

"Ja, fuldstændig. Det er totalt uacceptabelt, og der er ikke plads til den mindste form for tøven, berøringsangst eller kulturhensyn i den her sammenhæng. Der skal slås hårdt ned på de her ting, og det skal stoppes lige med det samme."

Har danske politikere svigtet i forhold til denne gruppe af unge?

”Ja, der har været et politisk svigt igennem årtier i forhold til udlændingepolitikken, som har været alt for lemfærdig. Der har ikke været nogen onde intentioner fra hverken de borgerlige eller de socialdemokratiske regeringer, der har stået i spidsen for politikken gennem tiden. Men politikken har været båret af en tro på mennesket, og på at folk ville være taknemmelige og tage imod de chancer, de fik i et frit og demokratisk land som Danmark. Det var svært at forestille sig, at de, der kom hertil, ville kvittere ved at modarbejde de sunde danske frihedsværdier i stedet for at tage imod den udstrakte hånd og blive en del af fællesskabet.”

Hvad skal man gøre helt konkret for at komme problemet til livs?

”I en sag som denne skal politiet i første omgang involveres, og så vidt jeg kan forstå, er det ikke sket endnu. Hvis ingen anmelder det, så har politiet heller ikke nogen chance for at handle. Politiet skal generelt modtage flere anmeldelser om konkrete episoder og anholde folk og rejse sigtelser, når det er muligt. Og hvis nogen ikke er danske statsborgere, så håber jeg, at det er muligt at rejse sigtelse om, at de også skal udvises. Det giver udlændingeloven jo mulighed for. I andre sager, hvor udvisning ikke er mulig, håber jeg, at man for eksempel gennem boligselskaber kan kræve, at folk fraflytter deres område og bliver flyttet til et sted, hvor der ikke er lige så mange kriminelle."