Spanien er danskernes foretrukne

Knap hver sjette lange ferierejse gik til Spanien i 2015, fordi det er trygt, forklarer turismeforsker

Flere og flere danskere sætter kursen mod sangria og sol, når de skal på ferie. Ifølge en ny opgørelse fra Danmarks Statistik gik næsten hver sjette ferierejse til Spanien i 2015. Det gør landet til danskernes foretrukne rejsemål.

Ifølge Jens Friis Jensen, der er turismeforsker ved Roskilde Universitet, er det dog ikke kun de ovenstående attraktioner, der trækker danskerne til den iberiske halvø.

”Det er især kommet Spanien til gode, at der er blevet skabt en uro i forhold til at tage til lande som Tyrkiet, Tunesien og Egypten, siger han.

Selvom Spanien også har været ramt af angreb fra militante bevægelser, så vil danskerne altid komme tilbage, forklarer Jens Friis Jensen.

”Danskerne har altid haft tradition for at vælge Spanien. Der er noget trygt forbundet med landet, selvom der også har været uro dernede, så vil danskerne blive ved med at vende tilbage til Spanien, siger han.

Danmarks Statistiks opgørelse viser, at 16 procent af samtlige ferierejser af en varighed på mindst fire overnatninger gik til Spanien i 2015.