Prøv avisen

Spis trygt masser af mager fisk

Fødevarestyrelsen har netop justeret kostrådene om fisk så det nu er tilladt at spise over 300 gram om ugen. Foto: Leif Tuxen.

Fødevarestyrelsen justerer kostrådene om fisk. Det er i orden at spise over 300 gram ugentlig af mager fisk

"Fisk er godt. Fisk er sundt. Derfor spiser vi det året rundt."

Sådan lyder en gammel reklame.

Og med nye anbefalinger fra Fødevarestyrelsen er der kun grund til endnu mere fiskespiseri. Styrelsen justerer nu de officielle kostråd om fisk.

Fiskeelskere kan dermed roligt spise mere end 300 gram fisk om ugen, bare de vælger magre fisk eller opdrættede fisk. Disse fisk indeholder ikke så meget kviksølv og dioxin som de fede fisk og fisk fra eksempelvis Østersøen.

Fisk giver vigtige tilskud af D-vitamin, jod, selen og sunde fiskeolie. Stoffer, som ikke findes i megen anden mad. Ved at spise 200-300 gram fisk om ugen fås det fulde ernæringsmæssige udbytte af de gunstige stoffer i fisken uden risiko for forurening.

Spiser man over 300 gram fisk om ugen, opnår man ikke yderligere gevinster i forhold til forebyggelse af hjerte-kar-sygdomme. Men der kan være risiko for at få for mange kemiske forureninger.

/ritzau/