Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at læse alle artikler

Glemt adgangskode? Klik her.

Sport integrerer minoritetspiger

Sealove Dervishi på 17 år træner dagligt i Nørrebro Taekwondo Klub, hvor hun har gået de sidste 8 år. Træningen har hjulpet hende med både selvværdet og skolegangen. Foto: Søren Staal.

Fodbold, dans, svømning og kampsport har i Københavns Kommune vist sig at være den rette opskrift på vellykket integration

Etniske minoritetspiger iført hvide kampsportsuniformer er tilsyneladende en succeshistorie, hvis man spørger parterne bag et integrationsprojekt mellem Københavns Kommune og en række idrætsforeninger.

Efter et treårigt integrationspartnerskab mellem Københavns Kommune og syv idrætsklubber lyder konklusionen blandt andet, at der i seks ud af de syv foreninger er sket en stigning i antallet af medlemmer med etnisk minoritetsbaggrund. Omkring halvdelen af de 900 nye medlemmer har anden etnisk baggrund end dansk, og en tredjedel af disse børn og unge udgøres af etniske minoritetspiger, hvis deltagelse i foreningslivet ellers er ganske lav.

De etniske minoritetspiger har altid været den målgruppe, der var sværest at få fat på. Statistisk set er de etniske minoritetspiger, især de lidt ældre i 15-16-års alderen, den sværeste gruppe at få med i foreningslivet, fortæller integrationskonsulent i Integration og Fritid i Københavns Kommune Marie Schytte Krabbe, der har været en af tovholderne på integrationsprojektet.

Partnerskabet med Københavns Kommune gav os mulighed for at fokusere ekstra på pigerne. Det havde vi ikke haft mulighed for ellers, lyder det fra Kaj Nielsen, projektleder og formand for Nørrebro Taekwondo Klub.

Også kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V) glæder sig over, at man har fået så godt fat i pigerne.

Vi har blandt andet fokuseret på at have rene pigehold, så man ikke af enten religiøse eller kulturelle grunde følte, at man ikke kunne være med, lyder det fra Pia Allerslev, som dog vurderer, at det er krævende for klubberne fremover at skulle løfte opgaven alene.

Partnerskaberne har vist sig at være en rigtig stor succes, så jeg håber meget, at vi med de kommende budgetforhandlinger kan finde økonomi til at lave nye partnerskaber fremover, siger Pia Allerslev.

fabricius@k.dk