Prøv avisen

Støtte til stramning af tålt ophold

ARKIVFOTO 2007 af Sandholmlejren. - Foto: Erik Refner

Et flertal blandt vælgerne er tilhængere af at stramme reglerne for personer på tålt ophold, viser meningsmåling

Regeringens og Dansk Folkepartis forslag til stramninger af reglerne for mennesker på tålt ophold i Danmark også kaldet tuneserloven har stor opbakning i befolkningen.

Det viser en meningsmåling, som A&B Analyse har udført for Altinget.dk. Ifølge målingen støtter 61,0 procent af vælgerne stramningerne, mens kun 28,5 procent er imod. 10,4 procent har ikke nogen holdning.

Flertallet i befolkningen er dermed væsentligt større, end det er i Folketinget, hvor loven ventes at blive vedtaget inden længe med det snævrest mulige flertal, og hvor oppositionen har fået stadig flere betænkeligheder ved forslaget.

Forslaget om strammere regler for personer på tålt ophold er aftalt mellem regeringen og Dansk Folkeparti, fordi en af de tunesere, der er mistænkt for at planlægge at myrde Muhammed-tegneren Kurt Westergaard, trods sin udvisning af Danmark fortsat boede i Århus på såkaldt tålt ophold oven i købet ikke langt fra Kurt Westergaard.

Dansk Folkeparti fik efterfølgende regeringen overtalt til at fremsætte lovforslaget, der tvinger personer på tålt ophold til dagligt at melde sig til politiet i Sandholmlejren og derfor reelt umuliggør, at tuneseren kan bo i Århus.

Altingets måling kommer blot få dage efter, at menneskerettighedsorganisationen Amnesty International offentliggjorde en måling fra Catinét Research, som viste, at et flertal af befolkningen er imod at udvise terrormistænkte udlændinge, uden at de har haft mulighed for at forsvare sig mod anklagerne i en retssal som det er tilfældet med tuneseren.

/ritzau/