Stærke reaktioner fra nordiske politikere på skyderiet

Norges stats- og udenrigsministre, Sveriges indenrigsminister og Finlands statsminister fordømmer angrebet.

Danmark er ramt af et afskyeligt voldsangreb, siger den norske statsminister Erna Solberg.
Danmark er ramt af et afskyeligt voldsangreb, siger den norske statsminister Erna Solberg. Foto: AFP

Politikere fra Norge, Sverige og Finland har kommenteret skudepisoden lørdag eftermiddag på Østerbro i København, som har kostet en person livet og såret tre politifolk.

- Danmark er ramt af et afskyeligt voldsangreb, siger den norske statsminister Erna Solberg om skudepisoden lørdag under et debatmøde om ytringsfrihed i Café Krudttønden.

- Vold og terror skal ikke begrænse os. Mine tanker går til mødedeltagere, politi og det danske folk, skriver den norske statsminister på Twitter.

- En grusom voldshandling. Nok et anslag mod det frie ord, fastslår den norske udenrigsminister Børge Brende.

Sveriges indenrigsminister, Andres Ygeman, fordømmer også det, der er sket i Danmark.

- Det er et fejt angreb mod det åbne samfund, en terrorhandling. Tankerne går til den dræbtes familie og ofrene, siger han til nyhedsbureauet TT.

Yngman rejser til USA i næste uge. Han skal deltage i et møde i Det Hvide Hus, hvor repræsentanter fra flere lande skal diskutere, hvordan man sammen skal kunne bekæmpe terrorisme.

- Det er meget alvorligt, at det frie ord angribes igen. At det sker på et møde i København, hvor en svensk kunstner har deltaget, minder os om, at vi ikke på nogen måde er beskyttet i vores del af verden. Vi skal altid forsvare det åbne samfund, skriver Moderaternas partileder, Anna Kinberg Batra, i en erklæring.

Finlands statsminister, Alexander Stubb, kommenterede også angrebet på Twitter. Han kalder gerningen for et afskyeligt angreb på ytringsfriheden og sender sine kondolencer til ofrene og deres pårørende, skriver nyhedsbureauet FNB.