Statsministeriet indkalder til covid-pressemøde

Efter stigende smitte og møde med partilederne indkalder Statsministeriet til pressemøde om covid-19.

Statsminister Mette Frederiksen (S) holder pressemøde om covid-19 i Danmark klokken 15.
Statsminister Mette Frederiksen (S) holder pressemøde om covid-19 i Danmark klokken 15. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Statsministeriet indkalder til pressemøde om covid-19 i Danmark klokken 15.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Indkaldelsen kommer, efter at partilederne på Christiansborg har været til møde om udviklingen af den nye og mere smitsomme mutation af covid-19, der den seneste tid har spredt sig verden over.

Ifølge flere kilder lægger regeringen op til at sænke forsamlingsloftet fra ti til fem og skærpe afstandskrav i butikker til to meter, mens sundhedsmyndighederne hæver det generelle risikoniveau til 5 - det højeste niveau.

Det er Statens Serum Institut (SSI), som anbefaler at halvere forsamlingsloftet for at få bedre styr på coronasmitten, erfarer TV2.

- I og med at store dele af samfundet er nedlukket, forventes det, at smitte i højere grad kan ske i forbindelse med forsamlinger inden og uden for hjemmet, og at stramning af forsamlingsforbuddet fra 10 til 5 personer i det offentlige rum er et nødvendigt tiltag for at forebygge alvorlig smittespredning, står der i notatet, som ifølge TV2 er sendt til partilederne forud for mødet tirsdag.

Meldingerne kommer, efter at blandt andre regeringens støttepartier har brugt tirsdag morgen til at opfordre regeringen til at stramme restriktionerne yderligere.

Nødpasning i vuggestuer og børnehaver, at sænke forsamlingsloftet, at indføre indrejseforbud fra alle lande og skærpe afstandskravet. Det var blandt de forskellige forslag, som SF, Enhedslisten og De Radikale er kommet forud for mødet.

I øjeblikket er samfundet delvist lukket ned med et hav af restriktioner. Blandt de nuværende restriktioner, som for de flestes vedkommende løber frem til 17. januar, gælder eksempelvis, at alle elever i folkeskolen er hjemsendt og modtager fjernundervisning.

Desuden er indkøbscentre og stormagasiner lukket samt liberale erhverv som frisører, massører, tatovører og køreskoler.

/ritzau/