Stig Grenov genopstiller ikke som formand: Isabella Arendt er skarpere end mig

De sidste syv år har Stig Grenov været formand for Kristendemokraterne, men han genopstiller ikke. Han anbefaler Isabella Arendt på posten, for hun har formået at kommunikere de budskaber ud, han ikke kunne, fortæller han

Stig Grenov er i øjeblikket sygemeldt med stress, og han fortæller, at han ikke genopstiller som formand for Kristendemokraterne. Foto: Leif Tuxen

Stig Grenov, hvorfor genopstiller du ikke som formand for Kristendemokraterne?

"Jeg kan mærke, at det har været godt for mig at have den her orlov. Og jeg kan samtidig se, at Isabella Arendt (konstitueret formand, da Stig Grenov har orlov, red.) har taget over på formidabel vis. Det gør også, at partiet ligger i trygge hænder, hvis det ellers går, som jeg ønsker, og hun overtager herfra. Isabella er naturligvis ung, men der er jo et stærkt team omkring hende. Det er det, der er båret os igennem de mange, mange valg, hvor I har spurgt, hvorfor vi blev ved. Det er sammenhold."

Hvorfor anbefaler du ikke Kristian Andersen, som I fra start ville have sendt til partilederdebatterne?

"Kristian Andersen sidder i forvejen i en kommunalbestyrelse og stiller op til folketingsvalget, og alene det er jo en dobbeltpost. Derfor tænker jeg, at det vil være mere indlysende, at den politiske næstformand tager over. Men det er højt kvalificerede personer begge to."

Er det her en erkendelse af, at Isabella Arendt har noget mere at byde på som formand i landspolitik end dig?

"Helt klart. Hun er skarpere, hun er vidende, og hun har en arbejdsomhed. Og så formår hun jo at kommunikere ting ud, som jeg har prøvet på i mange år, uden nogen kunne høre det. Nu siger hun det, og så lytter folk."

I sidste uge kom du i alvorlig modvind for et opslag omkring kvinder og abort. Har beslutningen noget med det at gøre?

"Det har ikke noget med det at gøre. Men jeg vil benytte lejligheden til at sige undskyld endnu en gang. For hvis der er noget, jeg har arbejdet for, er det at tale ordentligt til sine medmennesker. Men det har ingen indflydelse på det her."

Betyder det også, at du kun vil sidde en enkelt periode, såfremt du bliver valgt til Folketinget?

"Nej, nej. Så skal jeg da ind og gøre det her i flere perioder. Vi aner ikke, hvor lange perioderne er, men sådan langtidsplanlægger vi ikke. Jeg vil glæde mig, hvis vælgerne giver mig den position, så jeg kan gøre noget for de mennesker, som ingen andre ser på."