Dette er en politisk analyse. 

Stiller De Radikale det rigtige ultimatum til Mette F. i minksagen?

De Radikale kræver valg senest i oktober, ellers vil de erklære mistillid til regeringen. Men det ultimative valgkrav er ulogisk, når partiets mål er et andet - at komme i regering

De Radikale med partileder Sofie Carsten Nielsen (th.) i front mener, at statsminister Mette Frederiksen (S) har optrådt så magtfuldkomment og arrogant, at man ikke længere kan have tillid til hende. Eller i hvert fald ikke efter den 4. oktober.
De Radikale med partileder Sofie Carsten Nielsen (th.) i front mener, at statsminister Mette Frederiksen (S) har optrådt så magtfuldkomment og arrogant, at man ikke længere kan have tillid til hende. Eller i hvert fald ikke efter den 4. oktober. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix.

Det var så den minksag.

En sag om en regering, der uden lovgrundlag tog livet af minkbranchen og lovede bonusser til minkejere, som skyndte sig at tage livet af deres mink. En samfundsregning på 19 milliarder kroner, voldsom kritik fra Minkkommissionen af ti ledende embedsmænd samt et par røde politiske næser til statsminister Mette Frederiksen (S) og tidligere fødevareminister Mogens Jensen (S).