Støjberg stormer ind i Folketinget

Inger Støjberg gør stort comeback i Folketinget med Danmarksdemokraterne. Til partiets valgfest er musikken høj - og dansk

Der ligger konfetti på gulvet, for Danmarksdemokraterne står til at få 17 mandater.
Der ligger konfetti på gulvet, for Danmarksdemokraterne står til at få 17 mandater. Foto: Jonathan Nackstrand/AFP/Ritzau Scanpix.

Flere gange i løbet af aftenen har Therese Skaarups smartwatch advaret hende om, at det støjniveau, hun befinder sig i, er alt for højt. 

Og ganske rigtigt har kandidaten for Danmarksdemokraterne hele valgaftenen befundet sig midt i en fest af høj - og dansk - musik på Christiansborg. 

Her har den sygeplejerskestuderende kandidat, som stiller op i Københavns storkreds, sammen med partiformanden Inger Støjberg og de mange fremmødte fejret, at Danmarksdemokraterne står til at brage ind i Folketinget med 17 mandater. 

På gulvet flyder små danmarksflag og et rod af konfetti i tilsvarende røde og hvide farver afslører, at festen har været i gang længe. Og det var da også forventet, pointerer flere. Men derfor er man stadigt utroligt glade for aftenens positive resultat, som ser ud til at gøre partiet til det sjettestørste i Folketinget. 

Også Therese Skaarup, som stadig ikke ved, om hun får et mandat, glæder sig, men hun havde ikke regnet med noget, fortæller hun:  

"Jeg er selv vokset op i Vestjylland, og der tør man ikke tro noget, før det er virkelighed." 

Hvis hun kommer ind, så vil hun bruge sin praktiske erfaring fra sygeplejeverdenen. 

"Jeg vil kæmpe for, at der kan komme nogle flere sygeplejerske. Jeg har så mange gode idéer, som jeg håber på at føre ud i livet."

Fra væggen - mellem borgens gamle oliemalerier - kigger flere plakatversioner af Inger Støjberg ned på sit nye parti. Den virkelige version står midt på gulvet og er slet ikke til at komme til at tale med - for det vil alle andre også.