Prøv avisen

Støjberg vil sløjfe sin millionstøtte til Kvinfo

Tidligere direktør for Kvinfo Nina Groes, Kvinfo-bibliotekar Hanna El-Gourfti, konstitueret direktør Suzanne Moll og kronprinsesse Mary, da Kvinfo 8. marts 2016 inviterede til fest på Vega i anledning af Kvindernes Internationale Kampdag. Foto: Carsten Bundgaard

Videncenteret skal ikke regne med at få mere statsstøtte til mentornetværk fra Integrationsministeriet

Kvinfo er under beskydning fra flere kanter. Mandag fratog kulturminister Mette Bock (LA) videncenteret opgaven med at drive bibliotek og sløjfede de penge, der følger med.

Og nu melder udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) sig klar til at sløjfe de cirka to millioner kroner, Integrationsministeriet støtter Kvinfo med.

"For mig handler det om, hvor vi bruger pengene bedst. Og jeg mener ikke, at Kvinfo er de bedste til at løse opgaven med minoritetskvinder," siger ministeren.

Hun henviser til Kvinfos mentornetværk for blandt andre minoritetskvinder, som støttes af Integrationsministeriet.

Debatten om Kvinfo blussede op, da Liberal Alliances Laura Lindahl tirsdag meddelte, at LA vil droppe al statsstøtte til Kvinfo, som hun kalder venstreorienteret.

"Nu har jeg jo selv været ligestillingsminister, og der er i min optik ingen tvivl om, at Kvinfo på mange måder er et venstreorienteret organ," siger Inger Støjberg.

"Men når jeg ser på det, handler det i høj grad om, at jeg ikke mener, at de har særligt godt fat i ghettoområderne. Jeg er helt sikker på, at det er godt at have et mentornetværk. Men jeg er ikke sikker på, at det ligger bedst i Kvinfo."

Hvorfor er du ikke sikker på det - de har erfaringerne og netværket?

"Jeg er ikke sikker på, at Kvinfo er den organisation, der har bedst fat, når man taler om ghettoområderne - og det er trods alt der, man skal operere."

Hvem der i stedet skal drive mentornetværket, vil ministeren "se på".

Størstedelen af statsstøtten til Kvinfo er forankret i Udenrigsministeriet og er låst frem til 2020. Herefter skal al støtte ophøre, hvis det står til LA. Adspurgt om Støjberg er enig i den målsætning, svarer hun:

"Jeg kan disponere over de penge, der ligger i mit ministerium, og ikke hvad man gør i andre ministerier. Og for mig handler det om, hvor pengene bliver brugt bedst."

Men synes du, at Kvinfo har en eksistensberettigelse som statsstøttet organisation?

"Det tror jeg ikke, er op til mig at afgøre. Men Laura Lindahl har da fuldstændig ret i, at Kvinfo er en venstreorienteret organisation."

Kulturminister Mette Bock har onsdag forsikret over for Altinget, at der ikke er nogen relation mellem LA's holdning til Kvinfo og beslutningen om at fratage Kvinfos biblioteksopgave.

Socialdemokratiet kritiserer ministeren for at føre ideologisk korstog og har kaldt både Bock og ligestillingsminister Karen Ellemann (V) i samråd i sagen.