Prøv avisen

Stor læserinteresse for Løgstrups tanker

Der ligger 50 års research bag Ole Jensens bog om K.E. Løgstrup, som han fortalte om ved Kristeligt Dagblads læserarrangement i Århus. -- Foto: Lars Aarø/Fokus.

Forfatteren Ole Jensen øste ud af sin viden om filosoffen og teologen K.E. Løgstrup til Kristeligt Dagblads læsere i Århus

Teologen og forfatteren Ole Jensens bog "Historien om K.E. Løgstrup" er i gang med at blive trykt i tredje oplag. Bogen, der udkom i slutningen af januar, er indtil nu solgt i 2000 eksemplarer, og det er helt usædvanligt for en faglitterær bog af denne type. I denne uge sneg bogen sig endda ind på Arnold Buscks bestseller-liste over faglitteratur – kun overhalet af Jesper Theilgaards bog om det danske vejr, en kogebog og en bog om rygestop.

At interessen for Løgstrups tanker er massiv, blev yderligere understreget, da Kristeligt Dagblad torsdag aften på Diakonhøjskolen i Århus indbød til læserarrangement med Ole Jensen. Næsten 100 af avisens læsere mødte op, og de oplevede en engageret forfatter øse ud af sin store viden om Løgstrup.

Under spørgerunden spurgte læserne blandt andet til Løgstrups brud med Tidehverv, og hvad der var hans egen etik. Til det sidste svarede Ole Jensen:

– Først og fremmest havde han barmhjertighed som sin ide, og så har han sagt, at demokrati er den mindst ringe måde at være uenige på!

Der ligger 50 års research bag Ole Jensens bog. Så længe er det nemlig siden, forfatteren mødte Løgstrup første gang. Et møde der hurtigt førte til, at Ole Jensen kom til at betragte den store tænker som sin åndelige fader. Det specielle ved Løgstrup er, at han både var filosof og teolog, og at de to ting hos ham ikke kan skilles ad.

washuus@kristeligt-dagblad.dk

Næsten 100 af avisens læsere var mødt op for at høre teologen og forfatteren Ole Jensens fortælle om K.E. Løgstrup. -- Foto: Lars Aarø/Fokus. Foto: NULL