Prøv avisen

Stormen satte rekord i vindstød: 193 kilometer i timen

Stormen satte rekord i vindstød: 193 kilometer i timen.Stormskader på Mariendalsvej, Fredriksberg. Et stort stillads er delveist blæst ned.Kvinden på billedet: Elizabeth Anderson Foto: Mads Nissen

DMI har målt det kraftigste vindstød i Danmark nogensinde. Det blev målt under stormen på Als

Stormen satte danmarksrekord. Der er målt et vindstød på Als på hele 53,5 meter i sekundet. Det er det kraftigste vindstød nogensinde målt i Danmark, oplyser DMI.

Det var målestationen i Kegnæs på Als, der målte rekorden, der svarer til vindstød på 193 kilometer i timen.

Det slår den tidligere rekord fra december orkanen i 1999. Her blev der målt vindstød på 51,4 meter i sekundet svarende til 185 kilometer i timen, oplyser DMI.

Når der er orkan, skal middelvinden være på over 32,6 meter i sekund, hvilket er over 118 kilometer i timen. Og mandag blev der målt middelvinde over orkanstyrke på hele fire målestationer.

Og stormen blæste endnu en rekord med sig. DMI oplyser, at man mandag kunne måle den højeste middelvindstyrke, der er målt, siden de første målinger begyndte i 1874.

Den højeste middelvind blev målt på Røsnæs på Sjælland, hvor middelvindstyrken kom op på 39,5 meter i sekundet svarende til 142 kilometer i timen.

Den tidligere rekord lød på 38,1 meter i sekundet eller 137 kilometer i timen. Den rekord kom ligeledes fra december orkanen i 1999.