Prøv avisen

Storsponsor støtter Det Kongelige Teater trods kokainsag

Rygterne om kokainmisbrug i Den Kongelige Ballet er nået frem til sponsorerne, der dog tager sagen roligt

Støtten fra en af de største sponsorer for Det Kongelige Teater er ubetinget, selvom der lige nu er ballade på balletscenen på grund af ubekræftede rygter om kokainmisbrug blandt flere af danserne og balletmester Nikolaj Hübbe.

Otto Johs. Detlef er en af fire hovedsponsorer af Det Kongelige Teater gennem Annie & Otto Johs. Detlefs fonde, og han slår fast, at sagen ikke får betydning for sponsoratet.

LÆS OGSÅ:Dansere afviser kokainbeskyldninger

Overhovedet ikke. Ikke spor. Vi ved, hvad sagen drejer sig om fra avisen. Det rører intet hos os, siger han.

Hos en af de andre hoved-sponsorer, Nykredit, er man mere tilbageholdende i forhold til, hvordan firmaet forholder sig til sponsoratet, der løber til 2015.

Vi har modtaget en orientering fra ledelsen af Det Kongelige Teater, som svarer til den pressemeddelelse, der er udsendt. Og den orientering tager vi til efterretning, siger seniorkonsulent Carl Johan Corneliussen fra Nykredit.

Rygterne om kokainmisbrug er kommet frem i en intern rapport, som teatret selv har bestilt. Teatrets direktør, Erik Jacobsen, fastslog i torsdags i en pressemeddelelse, at ledelsen har undersøgt sagen, og at påstandene er grundløse.

Mens Nykredit har været i kontakt med ledelsen, og Otto Johs. Detlef har fulgt sagen fra avisen, er en tredje af de fire hovedsponsorer Den Danske Forskningsfond mere på afstand af sagen.

Vi har ikke haft nogen former for kontakt med teatret og har ikke nogen kommentarer, siger bestyrelsesformand Henning Kruse Petersen.

Den Kongelige Ballet har netop været på charmetur i USA, blandt andet i et forsøg på at skaffe nye sponsorer.

Ritzau har forsøgt at få en kommentar fra balletmester Nikolaj Hübbe til beskyldningerne mod ham, men Den Kongelige Ballet oplyser, at han ikke ønsker at udtale sig på nuværende tidspunkt./ritzau/

Andre læser lige nu