Stort fald i antallet af aborter blandt kvinder med ikke-vestlig baggrund

Faldet i abortkvotienten gælder næsten alle landets store indvandrergrupper, blandt andre kvinder med somalisk, eks-jugoslavisk, irakisk, filippinsk, kinesisk og pakistansk baggrund. Iranske kvinder havde i 2015 den højeste kvotient på 26 aborter pr. 1000 kvinder, men også her er faldet tydeligt, ni år tidligere var kvotienten på 31. Foto: Nima Stock / POLFOTO

Ikke-vestlige indvandrerkvinders abortkvotient falder markant og nærmer sig den for kvinder med dansk oprindelse

Langt færre kvinder med indvandrerbaggrund får i dag abort i forhold til tidligere. De seneste 10 år er abortkvotienten for indvandrerkvinder med ikke-vestlig baggrund faldet med en tredjedel, så kvinderne i 2015 havde en kvotient på 15 aborter pr. 1000 kvinder mod 22 i 2006, viser en ny rapport om legalt provokerede aborter fra Sundhedsstyrelsen.

Kvotienten for kvinder med dansk baggrund har i hele perioden været stabil på cirka 11 aborter pr. 1000 kvinder.

Anne-Marie Nybo Andersen er professor ved Afdeling for Social Medicin ved Københavns Universitet og har deltaget i udarbejdelsen af rapporten.

”Abort-kvotienten er faldet betydeligt for ikke-vestlige indvandrerkvinder fra at være næsten dobbelt så høj som for danske kvinder til at være knap 50 procent større. Ulighed i sundhed bør altid få os til at overveje, om der er noget, vi kan gøre bedre, og det ser altså ud til, at uligheden på dette område er mindsket,” siger hun.

Faldet i abortkvotienten gælder næsten alle landets store indvandrergrupper, blandt andre kvinder med somalisk, eks-jugoslavisk, irakisk, filippinsk, kinesisk

Prøv avisen gratis i en måned
Du kan få adgang til denne artikel og Kristeligt Dagblad i en måned helt uden omkostninger.
Allerede abonnent? Log ind.

Kommentarer

Du skal have en Facebook-profil for at kunne kommentere denne artikel. Husk at brud på reglerne kan medføre, at dine kommentarer bliver fjernet, og din profil udelukkes fra debatten. Læs mere om vor moderering her.

 
 
 

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.