Sultende asylansøgere søger ly i Stefanskirken på Nørrebro

Asylansøgeres sultestrejke har nu bredt sig til Stefanskirken på Nørrebro, hvor 10 iranske asylansøgere håber på asyl i Danmark

Ti afviste asylansøgere fra Irak har søgt ly i Stefanskirken på Nørrebro, fordi de frygter at blive slået ihjel, hvis de vender tilbage til deres hjemland.
Ti afviste asylansøgere fra Irak har søgt ly i Stefanskirken på Nørrebro, fordi de frygter at blive slået ihjel, hvis de vender tilbage til deres hjemland. Foto: SINE FIIG.

Ti afviste asylansøgere fra Iran har i dag taget ophold i Stefanskirken i København, hvor de gik ind ad kirkens åbne dør med deres kufferter i hænderne.

Flere af iranerne er kristne og ønsker alle at blive i Danmark, fordi de frygter at blive slået ihjel, hvis de vender tilbage til hjemlandet.

LÆS OGSÅ: Flere og flere asylansøgere sultestrejker

De 10 asylansøgerne går med hvide t-shirts og laminerede skilte rundt om halsen med teksten iransk sultestrejke.

De er dødtrætte af systemet, som leger med deres liv, siger talsmanden til TV2 og fortæller, at flere af asylansøgerne har været i Danmark i 7-10 år.

Mange af dem har fået psykiske problemer, fordi de ikke ved, hvilken fremtid de har, siger han.

Aktionen ved Stefanskirken sker samtidig med at over 60 iranere og syrere på flere asylcentre sultestrejker i protest mod årelange ophold på landets asylcentre, skriver TV2.

I Sandholmlejren i Nordsjælland sidder 13 iranere på græsplænen foran porten og sulter sig selv på 6. døgn.

I Stefanskirken har sognepræst Pernille Østrem ifølge Politiken holdt en sjælesorgssamtale med de 10 asylansøgerne, der primært er mænd.