Prøv avisen

Supermarkederne har startet julesalg i septembersolen

(Foto: Hans Christian Jacobsen) Foto: Kim Haugaard

MED AFSTEMNING Æbleskiver, pebernødder og julepynt har allerede indtaget flere supermarkedskæder. Butikkerne stresser os, advarer jule-ekspert

 
 
Pebernødder, nisser og julepynt - det er ikke det, man normalt forbinder med solskinsvejr i september.

Ikke desto mindre er det netop, hvad danskerne kan finde på hylderne i de store supermarkedskæder i denne uge, skriver 24timer. I Bilka kan de juleglade få stillet den søde sult med bagerens egne pebernødder, som allerede er sat til salg.

LÆS OGSÅ:Kristen reklame skal udfordre jule-materialisme

Og hos konkurrenten Kvickly kan de, der allerede har fundet nissehuen frem fra gemmerne, finde alt lige fra kravlenisser og lav-selv-julepynt til æbleskiver og risengrød.

Kari Johansen, der er chef i højtid- og festafdelingen i Coop, som Kvickly blandt andre hører under, ser dog ikke noget unormalt i den tidlige jul.

»Vi starter altid meget tidligt med at sælge julehobbyartikler, og vi har før haft stor succes med en stille og rolig optakt til det store julesalg, som først starter i slutningen af oktober,« siger Kari Johansen, der er overbevist om, at juleglæden allerede har indfundet sig i de danske hjem.

»Selvfølgelig er danskerne klar til jul i september, men det er klart, at salget stiger mere og mere, som tiden går,« siger hun.

Jens Ingvordsen, der har skrevet flere bøger om julen og i december er juleinspektør i Den Gamle By i Aarhus, er dog bange for, at butikkernes iver efter at sætte julen i gang stresser danskerne.

»Når julen starter i september og oktober, får det os lige pludselig til at huske alle de ting, vi absolut skal nå inden juleaften. Jeg tror ikke, folk har noget imod lidt julestress i december, men fire måneder før jul - det går altså ikke,« siger Jens Ingvordsen til 24timer.

Han gør sig dog ikke forhåbninger om, at butikkerne ændrer praksis.