Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Svigersønnen må ikke være muslim

Danske forældre vil i stort omfang ikke tillade deres børn at gifte sig med en muslim. Modviljen er tilsvarende stor fra muslimske forældre mod danske unge

Under halvdelen af de danske forældre vil tillade deres børn at danne par med en muslim. Det viser en ny meningsmåling, som Megafon har foretaget for Politiken og TV 2. 39 procent af de adspurgte danske forældre vil ifølge undersøgelsen tillade deres børn at gifte sig med en muslim.

Hellere ikke kæresteri er forældrene glade for. 47 procent af de danske forældre vil acceptere, at deres barn bliver kæreste med en muslim. Blandt muslimske forældre er uviljen stort set den samme. Her tillader 45 procent kæresteri, mens 47 procent af de muslimske forældre vil tillade at deres barn siger ja til en ikke-muslimsk dansker.

- Sammenlignet med andre europæiske lande er der meget få ægteskaber på tværs af religioner i Danmark, siger Rashmir Singla til Politiken.

Hun er lektor i psykologi og forsker i blandede ægteskaber ved Roskilde Universitet.

- Der er blevet skabt et negativt billede af personer med muslimsk baggrund de seneste år, og der er blevet bygget en tyk mur mellem de to lejre, siger hun.