Prøv avisen

Syge børns legetøj bliver stjålet fra sygehuse

Nogle stjæler syge børns legetøj, herunder iPads. - Arkiv

Børneafdelinger og skadestuer i Nordjylland mister det, der skal glæde børnene under hospitalsophold

IPads, PlayStation-spil og bamser. Legetøj bliver stjålet fra børneafdelinger og skadestuer i Nordjylland. Sygehusene aner ikke, hvor tingene forsvinder hen, og de kan ikke regne med, at tingene kommer tilbage. Det skriver tv2nord.dk

Legerummet på Aalborg Universitetshospitals børne-afdeling er til for at skabe glæde for indlagte børn. Alligevel oplever personalet, at lege-sagerne forsvinder. Alt fra iPads til spil og babylegetøj.

”Vi har svært ved at forstå, at nogen kan komme til at tage det med hjem. Det jo det, der skal glæde alle syge børn. Det er svært at forstå. Vi har ikke lyst til at mistænke nogen for at tage noget, men faktum er, at det forsvinder, og det er vi ærgerlige over,” siger Helle Nygård Kristensen, der er afsnitsledende sygeplejerske på Aalborg Universitetshospital, til TV 2/Nord.

På børneafdelingen er flere børn indlagt over længere tid, og her er legerummenes funktion blandt andet at være med til at give børnene en mere normal hverdag. Men når tingene forsvinder, kan det være svært at stille noget op.

”Der er mange børn, der er indlagt over lange forløb, timer og dage kan være lange. Derfor betyder det meget, at de rigtige spil og legesager er der. Det betyder rigtig meget for at få en hverdag til at fungere, en hverdag der er forbundet med meget ubehag under indlæggelsen,” siger Helle Nygård Kristensen.

På skadestuen på Sygehus Vendsyssel i Hjørring har man taget konsekvensen af legetøjstyveriet. Her har man nu kun Duplo-klodser til børnene.

”Det har vi reduceret det til, fordi vi for år tilbage kørte med PlayStation og lignende, men vi oplevede desværre, at det blev taget, så det holdt vi simpelthen op med, for det var en dårlig forretning,” siger Karin Jensen, der er afsnitsledende sygeplejerske.