Prøv avisen

Syv ministre har vendt folkekirken ryggen

Året 2011 i billeder Danmarks nye statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) præsenterer sin nye regering foran Amalienborg mandag d.3.oktober 2011. (Foto:Keld Navntoft/Scanpix 2011) Foto: Keld Navntoft

MED AFSTEMNING OG BILLEDSERIE Danmarks regering tæller i dag hele syv ministre, som ikke er medlem af folkekirken. Betænkeligt, lyder det fra Dansk Folkeparti

Antallet af ministre, der har vendt kirken ryggen, ligner en slags danmarksrekord - nemlig syv stykker ud af regeringens i alt 23 ministre.

Til sammenligning havde landets seneste borgerlige regering ikke én eneste minister, som havde valgt at melde sig ud af folkekirken.

LÆS OGSÅ: Disse ministre er ikke medlem af folkekirken

Det skriver Ekstra Bladet i dag.

- For mig er det en personlig beslutning. Jeg tror ikke på Gud. Og jeg mener ikke, man bør være medlem af folkekirken, når man ikke tror på Gud, siger forsvarsminister Nick Hækkerup (S), som er en af ministrene, der står uden for folkekirken.

Tallene bekymrer Dansk Folkeparti.

- Det, jeg synes er betænkeligt her, er, at de i regeringen er så emsige for at få ødelagt folkekirken, siger Søren Espersen med adresse til debatten om at tillade homoseksuelle ægteskaber og ideen om at adskille stat og kirke.

- Det vil være rarere, hvis de var nogle folk, der havde en kærlighed til folkekirken og ville ændre nogle ting. Men når vi har en regering, der er fyldt med folk, som ikke er medlem, så ligner det en tanke, at man nu er i gang med at splitte kirken ad på kryds og tværs.

I den forgangne uge kom folkekirken igen på dagsordenen i dansk politik.

SF's gruppeformand, Pernille Vigsø Bagge, gik på tv og foreslog, at Kirkeministeriet burde skifte navn - og nu måske skulle hedde Religionsministeriet eller lignende.

Selv om forslaget har været lanceret af SF tidligere, blev Vigsø Bagge i al hast banket på plads af ledelsen i sit eget parti. Derfor trak hun forslaget tilbage.

Ingen i regeringen bakkede Pernille Vigsø Bagge og den kirkekritiske linje op i offentligheden. Heller ikke en eneste af de syv ministre, som har vendt folkekirken ryggen.

- Jeg er ikke enig med hende. Jeg synes, Kirkeministeriet har et fint navn, siger finansminister Bjarne Corydon (S), der er blandt de nuværende ministre, som ikke er medlem af folkekirken.

- Jeg har stor respekt for kirken, men jeg er ikke selv troende. Derfor finder jeg det naturligt, at jeg ikke er medlem, siger finansministeren.

Kulturminister for Det Radikale Venstre Uffe Elbæk fotograferet i Kulturministeriet. Foto: Søren Staal.
Folkemøde på Bornholm. 3F arrangerer debatmødet ""Det Skæve Folketing"". Politiker Astrid Kragh fra SF holder oplæg. Foto: Marie Hald Denmark
Finansminister Bjarne Corydon, medlem af Folketinget (MF) - Socialdemokraterne (S). Foto: Martin Stampe Denmark
Undervisningsminister Christine Antorini i samrådet tirsdag 17. januar 2012 om anvendelsen af kanonlister. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2012) Foto: Jens Nørgaard LarsenDanmark
Social- og integrationsminister Karen Hækkerup. Foto: Søren Bidstrup Denmark
forsvarsminister Nick Hækkerup (S) ankommer til i åbent samråd omkring tidsperspektiverne for undersøgelse af Irak- og Afghanistankrigene. Foto: Keld Navntoft
Ole Sohn, SF Foto: Lars Bertelsen Denmark
Til BNY. Statsminister Helle Thorning- Schmidt. Foto: Linda Henriksen Denmark
Kirke og ligestillingsminister Manu Sareen. Fotograferet i Kirkeministeriet. 2012. Foto: Søren Staal