Prøv avisen

Tørklædeforbud kan ende i retssag

Hvis de danske politikere beslutter, at det skal være ulovligt for dommere at bære tørklæde, vil en række advokater lægge sag an mod staten. -

Regeringens lovforslag om at forbyde dommere at bære tørklæde er et angreb på demokratiet, lyder det fra advokater, som vil lægge sag an mod staten

Fremtrædende advokater overvejer nu at lægge sag an mod den danske stat, hvis et tørklædeforbud i de danske retssale bliver en realitet, skriver Berlingske Tidende i dag.

Regeringen har et flertal bag sig, når Folketinget fredag behandler forslaget om at forbyde dommere at bære hovedtørklæde og andre religiøse symboler.

- Vi har kontakt med unge kvindelige muslimske jurister med tørklæde, der overvejer at stille op i en eventuel prøvesag mod staten, siger Steen Lassen, der er advokat og partner i advokatfirmaet Lassen Ricard.

- Det er ikke blot et angreb på domstolene, men også på det danske demokrati. Man tilsidesætter domstolenes vurdering af, hvad der er bedst for retsplejen, siger Steen Lassen til Berlingske Tidende. Han ser også forslaget som en hæmsko for integrationen.

Advokaterne håber at få forbuddet mod tørklæder erklæret ulovligt og i strid med grundloven. Men ifølge Steen Lassen erkender de samtidig, at det bliver en lang og sej proces, som kan tage fire-fem år.