Tårnhøjt smittetal lukker to skoler i Vollsmose

To skoler må lukke midlertidigt i Vollsmose, efter at bydelen har seks gange så mange smittede som Odense.

Ifølge DR er der seks gange så mange smittede i Vollsmose, som der er i Odense. Nu lukker to skoler ned midlertidigt. (Arkivfoto)
Ifølge DR er der seks gange så mange smittede i Vollsmose, som der er i Odense. Nu lukker to skoler ned midlertidigt. (Arkivfoto). Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix.

Det er ikke meget mere end en uge siden, at Kolding Kommune fik sig en ordentlig forskrækkelse med coronavirus og var nødt til at slå skodder for vinduerne i flere skoler og daginstitutioner.

Nu er turen imidlertid kommet til Odense Kommune, hvor Abildgårdskolen og H.C. Andersen Skolen i Vollsmose lukker midlertidigt på grund af et højt smittetal. Det oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

- Vi har konstateret et udbrud, som kræver akut handling i lokalområdet, lyder det fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

- Vi har derfor sat resolut ind og i tæt koordination med Odense Kommune iværksat en række tiltag, da hurtig inddæmning af smitten er forudsætningen for, at vi kan genåbne det øvrige samfund, siger han.

Foruden skolelukningen er der sat flere teststationer op, og 10.000 borgere i Vollsmose opfordres til at blive testet. Samtidig sendes medarbejdere afsted, der skal stemme dørklokke og informere om smitteforebyggelse og test.

Der omdeles også information om indsatsen på flere sprog, ligesom politiet har øget opmærksomheden omkring Vollsmosecentret, og kommunen er i kontakt med moskéer og imamer om risiko for smitte til fredagsbøn.

Ifølge DR har Vollsmose et incidenstal, der er godt seks gange så højt som det generelle incidenstal for Odense Kommune.

Incidenstallet beskriver, hvor mange smittede der har været i løbet af de seneste syv dage per 100.000 indbyggere. Odense Kommune har et incidenstal på 113,6, mens Vollsmose ifølge DR har et incidenstal på 710,9.

Allerede fredag udtalte borgmester Peter Rahbæk Juhl, at han frygtede, at Odense kunne få samme tur som Kolding Kommune.

- Vi vil gerne have, at vi forhåbentlig kan være med i en første bølge i en snarlig genåbning af Danmark efter corona, sagde borgmesteren mandag til TV2 Fyn.

Til Ekstra Bladet siger han fredag, at de nuværende tiltag nærmere er et skridt tilbage.

- Det, vi gør nu, er, at vi ruller et skridt af genåbningen tilbage. Det siger også noget om den balance, vi er på i byen, siger Peter Rahbæk Juhl.

Kolding overtog fredag i sidste uge den kedelige førsteplads over kommuner med det højeste smittetryk fra Ishøj. Der har den ligget lige siden.

Kolding har for de seneste syv dage registreret 282,8 smittede per 100.000 indbyggere. Odense Kommune ligger på en tiendeplads.

Den skærpede indsats i Kolding, hvor skoler og institutioner er lukkede, er fredag også blevet forlænget, oplyser ministeriet. Det samme er hjemsendelsen af skoleelever i Ishøj.

/ritzau/

Pressemeddelelse af Sundhedsministeriet

Den citerede historie fra Ekstra Bladet