Prøv avisen

Thor Pedersen afblæser ramadan-middag

ARKIV--Muslimer ville fejre afslutning p ramadanen med middag p Christiansborg. Tingets formand aflyser middagen. Folketingets formand, Thor Pedersen (V), aflyser en omstridt middag p Christiansborg, hvor danske muslimer ville fejre afslutningen p den Ârlige fastemÂned ramadanen. Det sker, efter at Dansk Folkeparti har klaget over, at middagen strider mod reglerne for brugen af Christiansborgs lokaler. (Foto: S¯ren Bidstrup/Scanpix 2011) Foto: S¯ren Bidstrup

MED AFSTEMNING Muslimer ville fejre ramadan med festmiddag i Folketinget. Tingets formand vender tomlen ned til ansøgningen

Folketingets formand, Thor Pedersen (V), vender tomlen ned til en planlagt middag på Christiansborg, hvor danske muslimer ville fejre afslutningen på den årlige fastemåned ramadanen.

Det sker, efter at Dansk Folkeparti har klaget.

LÆS OGSÅ: Thor P. vil undersøge, om ramadanmiddag er lovlig

Thor Pedersen konkluderer, at invitationen til middagen den 22. august strider mod reglerne for brugen af Christiansborgs lokaler, og dermed kan han ikke godkende festen i dens nuværende form.

Folketingets Administration er nemlig kommet frem til, at det er et privat firma, der inviterer og er vært for arrangementet, "hvilket er i strid med de vedtagne regler". Desuden er selve ansøgningen "ikke dækkende for den udsendte invitation". Administrationen havde ellers forhåndsreserveret Fællessalen på Christiansborg til den 22. august.

- Ønsker du fortsat at gøre brug af Fællessalen d. 22. august bedes du derfor fremsende en ansøgning med de nødvendige oplysninger til administrationen, hedder det i et brev til det socialdemokratiske folketingsmedlem Hüseyin Arac.

Socialdemokraten står bag invitationen sammen med den tyrkiske avis Zaman Scandinavia, som den gjorde ved en tilsvarende middag på Christiansborg i 2010. Men han opgiver nu at sende en ny ansøgning.

- Det er ærgerlig og en skam, at Thor Pedersen har aflyst middagen. Hensigten var nemlig at give folk fra forskellige partier - og ind- og udland - mulighed for at mødes og diskutere, hvad der sker i samfundet, siger han og tilføjer.

- Men vi er ikke ude på at skabe konflikt eller spænding i samfundet, så vi tager hans beslutning til efterretning og flytter middagen til et andet sted i København. Hvorfor blive ved med det her bøvl og ballade, siger Hüseyin Arac.

Sidste år forsøgte Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne med en fælles klage forgæves at få Folketingets formand til at forbyde ramadanmiddagen med henvisning til, at middagen ikke alene var i strid med, hvad Christiansborg bør anvendes til - men at "arrangementet er i strid med Grundlovens beskrivelse af, at vi i Danmark har religionsfrihed men ikke religionslighed".