Prøv avisen

Thorkild Grosbøll har sagt op

Den omstridte præst i Taarbæk nord for København, Thorkild Grosbøll, gider ikke længere have mundkurv på. Derfor har han indgivet sin afskedsbegæring til Kirkeministeriet, så han i fremtiden kan tage bladet fra munden og sige, hvad han mener. Foto: .

Sognepræst Thorkild Grosbøll, Taarbæk, træt af sin mundkurv og har sagt sin stilling op. Han vil heller ikke være "vandrepokal" mellem skiftende biskopper

Den omstridte præst i Taarbæk nord for København, Thorkild Grosbøll, gider ikke længere have mundkurv på. Derfor har han indgivet sin afskedsbegæring til Kirkeministeriet, så han i fremtiden kan tage bladet fra munden og sige, hvad han mener, skriver Politiken fredag.

- Siden hele balladen om min person har det jo været helt umuligt at sige noget uden at blive misforstået. Det bliver hele tiden et spørgsmål om, hvorvidt jeg skal klynges op eller ej, forklarer Grosbøll. Til marts næste år fylder han 60 år og benytter lejligheden til at stoppe i embedet. Han har dog stadig masser på hjertet og agter at skrive en bog med titlen "Der var engang en Gud".

Det var netop Gud, der bragte Grosbøll i fedtefadet, da præsten i 2003 i et avisinterview indrømmede, at han aldrig havde troet på Gud.

Hans gudsfornægtelse skabte de følgende måneder de største overskrifter i nyere dansk kirkehistorie, og efter at både biskoppen i Helsingør, Lise-Lotte Rebel, og kirkeminister Bertel Haarder (V) havde forsøgt at løse striden, endte det med, at biskop Jan Lindhardt i Roskilde skulle have opsyn med Grosbøll. Nu skal der snart være bispevalg i Roskilde, og for at Taarbæk-præsten ikke skal blive en varm kartoffel i det valg, skal tilsynet derfor gives videre til biskoppen i
Århus, skriver Politiken.

Men rollen som "vandrepokal" bliver altså ikke aktuel, siger Grosbøll, der fratræder med stor lyst til igen at åbne munden i offentligheden.