Prøv avisen
LUK

Det ser ud som om at du ikke er logget ind

Log ind for at dele artiklen

Glemt adgangskode? Klik her.

Thorning om kontroversiel bog: Det er skønlitteratur

Den hemmelige socialdemokrat er på dagsordenen på Socialdemokraternes gruppemøde tirsdag den 18. februar 2014. Foto: Keld navntoft/

Statsministeren afviser at ville bruge særlig tid på at diskutere bogen 'Den hemmelige socialdemokrat'

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) betegner bogen 'Den hemmelige socialdemokrat' som et "skønlitterært værk", som der ikke er grund til at gå dybere ind i på tirsdagens gruppemøde hos Socialdemokraterne.

Bogen beskriver partiets udvikling siden 2005, da Helle Thorning-Schmidt slog den nuværende overborgmester i København, Frank Jensen, som partiformand i en urafstemning.

LEDER: Den væmmelige socialdemokrat

Bogen, der er skrevet af et anonymt medlem af gruppen, refererer blandt andet fra lukkede møder i partiet.

- Det er et skønlitterært værk, må man beskrive det som, og normalt bruger vi ikke tid på at diskuteret skønlitteratur på gruppemøderne, men vi koncentrer os om politik, siger hun.

Hun mener dog ikke, at det er i orden at skrive bogen.

ANMELDELSE: Den hemmelige socialdemokrat er stærkt underholdende

- Det synes jeg da ikke, det er, men det handler om fiktion og skønlitteratur, og jeg synes egentlig, at vi socialdemokrater skal koncentrere os om det politiske, hvor der er nok at tage fat på, siger hun.

Både statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og den socialdemokratiske folketingsgruppe i det hele taget vil nu lægge bogen "Den hemmelige socialdemokrat" på hylden og koncentrere sig om andre ting.

Sådan lyder budskabet fra statsministeren efter et gruppemøde, hvor den kontroversielle bog - der er skrevet af en anonym forfatter, som angiveligt er medlem af den socialdemokratiske folketingsgruppe - for første gang blev diskuteret i S-gruppen.

- Vi har valgt, at vi vil lægge det bag os og koncentrere os om det politiske, siger Thorning efter gruppemødet, hvor personen bag bogen således ikke lod masken falde og gav sig til kende.

Forlaget bag bogen understreger i forordet, at bogens bagmand er medlem af folketingsgruppen.

Men det sætter statsministeren spørgsmålstegn ved, da hun møder pressen efter gruppemødet.

- Vi aner ikke, hvem det er. Det kan være, at det ikke engang er nogen fra folketingsgruppen. Det betyder ikke noget for os, og jeg har tænkt mig at tage præcis de samme debatter i gruppen, som jeg hele tiden har gjort, siger Helle Thorning.