Prøv avisen

Line Sofie passede sine børn hjemme: Tid er det dyrebareste, du kan give dine børn

Mine børn har fået mindre stress, og de har ikke fået manglende omsorg, siger Line Sofie Andersen, som passede sine børn hjemme, da de var små. – Privatfoto.

Line Sofie Andersen er en af de forældre, der valgte at hjemmepasse sine børn, da de var små. Hun mener, det har givet dem den bedste start på livet

Når Line Sofie Andersen afleverede sin ældste, tog hun nænsomt sin sovende yngste ned i barnevognen, og så trillede de ned mod skolen. Der mødte hun andre forældre. Nogle med stress i øjnene og hurtige bevægelser. Selv skulle hun bagefter bare hjem og hygge med sin yngste, som hun forklarer.

Rolig og med nærvær. Sådan husker hun tiden med sine to drenge, før de var tre år. For der passede hun dem nemlig selv derhjemme, mens hendes mand gik på arbejde.

Line Sofie Andersen på 39 år er i dag formand for Samfo, Danmarks småbarnsfamilieforening, og selvstændig. Hun driver desuden to virksomheder med sin mand. Og så er hun fortaler for, at det skal være nemmere at få lov til at hjemmepasse børn.

Derfor er hun positivt stemt over for et nyt forslag fra Dansk Folkeparti, som Kristeligt Dagblad beskrev i gårsdagens avis. Dansk Folkeparti mener, at ydelsen for forældre, der hjemmepasser deres børn, skal hæves til op til 18.866 kroner om måneden.

Line Sofie Andersen hørte første gang om hjemmepasning, da hun lige havde sendt sin ældste dreng i vuggestue tilbage i 2005. Han mistrivedes fra dag et, og dråben var, da han kom hjem og ikke havde fået skiftet ble en hel dag. Det ville hun og hendes mand ikke byde ham. Derfor besluttede hun at hjemmepasse.

”Det passer også godt med mine og min mands værdier, om at vi gerne vil give vores børn den dyrebareste ressource, som vi har – vores tid.”

Det blev hende, der valgte at hjemmepasse, efter hendes mand havde holdt tre måneders barsel. For han tjente flere penge end hende, og dermed var det den bedste løsning for økonomien.

Hun fortryder ikke et sekund, at hun har taget det valg. For det har givet hendes børn den bedste start på livet, mener hun.

Men kan der ikke være nogle ting, som dine børn ikke har fået, fordi de ikke har været i vuggestue?

”Jo, de har fået mindre stress, og de har ikke manglet omsorg.”

Og for at sørge for, at hendes børn ikke gik glip af stimulering fra andre børn, som børn i vuggestue automatisk får, tog hun dem med til legegrupper flere gange om ugen. På den måde mener hun, at hun har stimuleret dem så meget, de havde behov for, før de kom i børnehave.

Line Sofie Andersen er bevidst om, at det ikke er alle, der har mulighed for at vælge at få hjemmepasset deres børn, selvom de gerne vil. For eksempel kan man som enlig forsøger have svært ved at få det til at køre rundt.

Og det er blandt andet derfor, hun mener, at man skal ændre systemet, så det bliver nemmere at benytte muligheden for hjemmepasning.