Tidslinie: Terrorforsøg og Jyllands-Posten

Jyllands-Posten offentliggjorde den 30. september 2005 12 tegninger af profeten Muhammed. Siden da har avisen og bladtegneren Kurt Westergaard, som tegnede den mest kontroversielle af karikaturerne, flere gange været udpeget som konkret terrormål:

Tidslinie: Terrorforsøg og Jyllands-Posten

* To tunesiske mænd og en dansk-marrokaner bliver i februar 2008 anholdt på en mistanke om, at de planlagde et drab på Kurt Westergaard som hævn for hans tegning af profeten Muhammed med en bombe i turbanen. Dagen derpå genoptrykker en række danske medier tegningerne.

* I oktober 2009 anholder amerikansk politi de amerikanske statsborgere David Headley og Tahawwur Rana i Chicago og sigter dem for planlægning af et terrorangreb mod Jyllands-Posten i København, hvor ansatte blandt andet skulle have hugget hovederne af.

* 1. januar 2010 bliver Kurt Westergaard angrebet i sit hjem af en somalisk mand, der er bevæbnet med en økse. Westergaard når at redde sig i sikkerhed i sit beskyttelsesrum.

* I juni 2010 kommer det frem, at to mænd i Nordafrika angiveligt er anholdt for terrorplaner mod Westergaard.

* I september 2010 anholder Københavns Politi en 24-årig tjetjener, der kort forinden ved en fejl har detoneret en hjemmelavet bombe på et toilet på Hotel Jørgensen. Bombemandens mål var ifølge politiet formentlig Jyllands-Posten i Viby.

* 28. september 2010 erklærer en irakisk kurder, der siden juli har siddet fængslet i Norge for terrorplaner, at målet var Jyllands-Posten.

* 29. december 2010 anholder Politiets Efterretningstjeneste fire personer for at ville udføre et terrorangreb mod Jyllands-Posten. Samtidig har Säpo i Stockholm anholdt en 37-årig svensk statsborger af tunesisk oprindelse. Tre af de anholdte mænd har bopæl i Sverige og er indrejst i Danmark natten til onsdag.

INTERNATIONALT: LÆS: Terror gennem tiden