Prøv avisen

Postforlig berører Kristeligt Dagblad

Erik Bjerager, chefredaktør og administrerende direktør påŒ Kristeligt Dagblad. Foto: Leif Tuxen

Da Kristeligt Dagblad udbringes til alle sine abonnenter med post fra dag til dag seks dage om ugen, berører det nye forlig både avisen og avisens abonnenter

De fleste af Folketingets partier indgik i går et forlig om den fremtidige udbringning af post i Danmark. Forliget, der træder i kraft ved det kommende årsskifte, indebærer, at posten kun bringes ud fem dage om ugen, og at der ikke bringes post ud fra dag til dag.

Det er en betydelig forringelse af postudbringningen i Danmark. Da Kristeligt Dagblad udbringes til alle sine abonnenter med post fra dag til dag seks dage om ugen, berører det nye forlig både avisen og avisens abonnenter.

Fra årsskiftet er der stor sandsynlighed for, at avisen vil blive udbragt med avisbud, og at avisen i størstedelen af landet vil komme ud til abonnenterne allerede om morgenen. Det vil være et fremskridt for vore abonnenter at få avisen stabilt og tidligt hver dag, idet Post Danmarks bude i stigende grad har uddelt avisen senere og senere på dagen.

Vi vil i den nye situation efter nytår gøre alt for at nå ud til alle vore abonnenter med avisen. Avisen vil blive distribueret med de samme selskaber og avisbude, som i dag uddeler andre morgenaviser landet over. Kristeligt Dagblads abonnenter vil således blive stillet lige så godt som avisabonnenter på andre landsdækkende dagblade.

Mange af landets dagblade får omdelt en mindre del af oplaget med posten, og det er kommet som en overraskelse for dagbladene, at politikerne har accepteret en så stærk forringelse af postudbringningen i Danmark fra 2017, som tilfældet er. Der vil derfor frem til årsskiftet blive arbejdet på at sikre, at ikke bare Kristeligt Dagblad, men alle dagblade kan udkomme til alle abonnenter over hele landet.