Tilbagegang i de store byer er ”et alvorligt problem” for Mette Frederiksen

Det store vælgertab i de største byer er både et strukturelt og eksistentielt problem for Mette Frederiksen, lyder det fra tidligere S-rådgiver. Vi skal kigge indad, siger Københavns nye borgmester Sophie Hæstorp Andersen (S).

"Det er en meget svær opgave,” siger Sune Steffen Hansen om Mette Frederiksens fremtid med at forene vælgerne: ”Det er ikke et quick-fix. Det er ikke noget, hun klarer ved næste folketingsvalg.”
"Det er en meget svær opgave,” siger Sune Steffen Hansen om Mette Frederiksens fremtid med at forene vælgerne: ”Det er ikke et quick-fix. Det er ikke noget, hun klarer ved næste folketingsvalg.” Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Det var fire fåmælte omend lettede borgmestre, der i løbet af onsdagens første timer kunne bekendtgøre, at Socialdemokratiet beholder borgmesterkæderne i Odense, Aalborg, Aarhus og København trods en massiv tilbagegang på omtrent ti procentpoint i alle fire kommuner. Men én af de fire borgmestre – Sophie Hæstorp Andersen i København, der mistede omkring 10,3 procent af stemmerne til især Enhedslisten – lod forstå, at pilen ikke kun peger på de lokale kandidater.