Prøv avisen

Tilskud til bredbånd mere end fordobles

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) hæver sammen med Dansk Folkeparti bredbåndspuljen for i år fra 40 til 100 millioner kroner. Det skal give flere familier og virksomheder landet over tilskud til at etablere hurtigere bredbåndsforbindelser. Foto: /ritzau/Thomas Borberg

For husstande med "ondt i internettet" er der nu 60 millioner kroner mere at søge om fra bredbåndspuljen, der giver tilskud til at få hurtigt internet.

Hurtigt internet svarer i 2017 til at have rindende vand i hanen og strøm i stikkontakten.

Sådan lyder vurderingen fra næstformand i Landdistrikternes Fællesråd Karsten Gram.

Han glæder sig derfor over, at der nu bliver afsat flere penge til den såkaldte bredbåndspulje, der giver tilskud til husstande og virksomheder med en langsom internetforbindelse.

- Vi ser stadigvæk 300.000 husstande, som ikke har en tidssvarende bredbåndsforbindelse. Så jeg er meget tilfreds med, at partierne nu prioriterer vækst og udvikling i hele landet, siger Karsten Gram.

Regeringen og Dansk Folkeparti har valgt at afsætte yderligere 60 millioner kroner til puljen for at give flere hurtigt internet i år.

Landdistrikternes Fællesråd, der repræsenterer 48 kommuner i hele landet, har kritiseret udmøntningen af puljen, fordi mange ansøgninger fra yderområder er blevet afvist, mens der er givet millioner til hovedstaden.

Forholdt den kritik, siger, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V):

- Når vi har gennemført dette års uddeling af puljen, vil vi sætte os ned og se på, om der er mulighed for at stramme op på kriterierne.

Tilskud fra bredbåndspuljen tildeles på baggrund af fem objektive kriterier om blandt andet projektets størrelse, pris og andel af egenbetaling.

Spørgsmål: Så du er åben for at lave kriterierne om, så tilskud i højere grad går til yderområder?