Prøv avisen
Folketingsvalget 2019

Radikale Venstre: Tre værdipolitiske mærkesager

Radikale Venstre går blandt andet til valg på at øremærke barsel til mænd, siger formand Morten Østergaard. Foto: Mikkel Møller Jørgensen

Morten Østergaard, formand for Det Radikale Venstre forklarer partiets tre vigtigste værdipolitiske mærkesager til valget i 2019

1. Burkaforbud

“Med burkaforbuddet fik Dansk Folkeparti opfyldt et af deres største ønsker i mange år, fordi Socialdemokratiet og Venstre begik et knæfald for deres værdipolitik i stedet for at holde fast på det frisind, som det danske samfund er bygget på: at staten ikke bestemmer, hvordan vi går klædt.”

2. Øremærkning af barsel

“Det danske samfund er og skal være kendetegnet ved ligestilling mellem kønnene og ved minoriteters rettigheder. Men i stedet for den megen symbolpolitik, så vil vi hellere tage fat. Barslen er et af de steder, hvor man kan gøre meget mere for ligestilling mellem mænd og kvinder. Derfor vil vi øremærke mere barsel til mænd, fordi vi ved fra de lande, der har gjort det, at det er noget af det mest afgørende for at fremme ligestilling.”

3. EU, flygtninge- og migrantkrisen

“Vi skal håndtere den næste flygtningekrise bedre end den sidste. Vi skal ikke have flygtninge marcherende hverken på danske eller andre landeveje – ude af kontrol. Derfor skal vi samarbejde mere i Europa. Kun ved fælles at håndtere flygtningene, når de kommer til de ydre grænser, og fordele opgaven med deres integration imellem os, kan vi sørge for, at det ikke bliver et ræs mod bunden, hvor hvert land forsøger at behandle flygtningene så dårligt som muligt. I stedet skal der være en fælles ansvarlighed omkring, at også Europa har et ansvar, når der er humanitære kriser i verden. Derfor støtter vi en fælles europæisk løsning til håndtering af flygtningekrisen.”

Radikale Venstre har valgt de tre mærkesager ud fra en liste bestående af 30 værdipolitiske mærkesager, som Kristeligt Dagblad har bedt partierne forholde sig til op til folketingsvalget 2019.

Morten Østergaard, partileder i Det Radikale Venstre