Prøv avisen
Valget 2019

Kristendemokraterne: Tre værdipolitiske mærkesager

Kristendemokraterne går blandt andet til valg på at beskytte religiøse minoriteter og skabe et mere klimarigtigt Danmark, siger forman Stig Grenov. Foto: Mikkel Møller Jørgensen

Formanden for Kristendemokraterne, Stig Grenov, forklarer partiets tre vigtigste værdipolitiske mærkesager til valget 2019

1. Religiøse minoriteter

“Religiøse minoriteter er en del af samfundet. De har lige så meget ret til at være her som politiske minoriteter eller etniske minoriteter, og der er ingen grund til at udskille nogle fra andre. Desværre ser vi et samfund, hvor netop religion er ved at blive stigmatiseret. Hvor en imam ikke må gå ind for flerkoneri, mens Radikal Ungdom godt må gå ind for polygami - og hvad er egentlig forskellen andet end, at Radikal Ungdom er dem, der sidder i Folketinget i morgen. Kristendemokraterne mener, at det væsentlige i det her spørgsmål er, at vi har respekt for hinanden og lader mennesker sige, hvad de vil, men krummer de så meget som et hår på deres modstanders hoved, da skal hammeren falde hårdt.”

2. Udviklingsbistand

“Kristendemokraterne vil have, at udviklingsbistanden kommer op på én procent af bruttonationalproduktet. Det vil vi, fordi vi ikke tror på, at vi ved at bygge mure ved Kruså kan stoppe den strøm af mennesker, som kommer herop, fordi de flygter fra krig og fra nød. Vi kan ikke som lille land bære alverdens byrder, men vi kan faktisk vise vejen frem internationalt, og i samarbejde med EU og andre organisationer kan vi sørge for at give folk en tilværelse i hjemlandet, hvor de får rent vand, skolegang, uddannelse, rettigheder til kvinder og ikke mindst god regeringsførelse.”

3. Klima

“Det er på tide at vi tager klimatruslen alvorligt. Kristendemokraterne vil investere op til 10 milliarder kroner i forskning blandt andet til nye brændstoffer, der er CO2-neutrale. Vi ønsker at indgå et samarbejde med hvert eneste parti, som gerne vil et rent Danmark og en ren verden og en verden for vores børn og børnebørn.”

Kristendemokraterne har valgt de tre mærkesager ud fra en liste bestående af 30 værdipolitiske mærkesager, som Kristeligt Dagblad har bedt partierne forholde sig til op til folketingsvalget 2019.

Stig Grenov, partileder for Kristendemokraterne