Trine stemmer Støjberg: Hun er stolt af at være jyde, det er jeg også

I en nylig meningsmåling står Danmarksdemokraterne til at få 10,8 procent af stemmerne. Trine Harmuth Andersen fra Varde er en af dem, der vil stemme på partiet

Trine stemmer Støjberg: Hun er stolt af at være jyde, det er jeg også
Foto: Privatfoto.

Fysisk er stemmen lidt rusten, for hun har lige været til koncert med Gnags i Esbjerg. Men politisk er der ingen støj på linjen: Trine Harmuth Andersen vil til det kommende folketingsvalg stemme på Inger Støjbergs nye parti Danmarksdemokraterne.

Hvorfor vil du det, Trine Harmuth Andersen? 

Fordi hun er den mest bundærlige politiker, jeg kan pege på lige nu. Hun er fornuftig, og hun har benene plantet i den jyske muld.

Inger Støjberg har ikke noget partiprogram, så hvordan ved du, hvad du stemmer på?

Jeg behøver ikke noget partiprogram, for vi ved, hvad Inger står for. Hun kan ikke købes og hun kan ikke forhandles, og det kan jeg godt lide.

Betyder det ikke noget for dig, at Inger Støjberg er dømt ved Rigsretten for i 2016 at have iværksat og fastholdt en ordning, hvor asylpar, hvoraf mindst den ene var mindreårig, skulle bo hver for sig på asylcentrene?

Det mener jeg stadig var forkert, og jeg synes, hun skal have sin rene straffeattest tilbage. Over halvdelen af den danske befolkning ville have gjort fuldkommen det samme, hvis det var dem, der havde stået i den situation. Inger beskyttede asylbørnene, vores værdier og vores lovgivning, som siger, at man skal være 18 år for at gifte sig. Vi skal leve efter vores egne love og ikke efter andre kulturers. Det vigtigste for mig er, at hun handlede med hjertet, hun gjorde det for de her børn og unge menneskers skyld, ikke for egen vindings skyld. Hun ville have svigtet vælgerne, hvis hun ikke havde holdt fast.

Men hun gjorde jo noget forkert.

Det kan godt være, men hvad har vores siddende regering så gjort? Og de får en næse for det...

Sammen med Jana Højsgaard Brodersen var du med til at starte facebooksiden “Danskerne støtter op om Inger Støjberg”. Hvor mange følgere har I nu?

Til at begynde med kendte jeg slet ikke Jana, hun bor i Gladsaxe og jeg i Varde. Men vi lærte hinanden at kende og blev senere enige om at starte Inger Støjberg-gruppen sammen. Vi bruger meget af vores fritid på det. Vi har 52.900 medlemmer nu, og vi har tjekket hver eneste profil op, inden vi trykker godkend, så vi ved, at det er ægte profiler. Og da Inger Støjberg så skulle i Rigsretten, tog jeg derover de to første dage og den sidste dag.

Inger Støjberg slår meget på det at være jyde. Hvad gør det?

Inger er stolt af at være jyde, det er jeg også. Hun kigger jo på hele landet og ser hele befolkningen, men hun har nok nogle værdier, som er mere jyske.

Er det jyder mod københavnere?

Ikke i min optik. Jeg synes, vi er ét land, men Jylland er noget specielt, og så er der "Øen" - altså Sjælland. Måske er det noget med, at Borgen ligger i København, og det er der, tingene bliver besluttet, og så står der en landmand herovre ved os og ikke er enig. Vi er nok vokset op på forskellige måder, i København er der rigtigt mange befolkningsklasser, mens der er et større sammenhold i Jylland. Selvom det desværre også er ved at ændre sig her. Jeg kunne i hvert fald ikke se mig selv i København. Jeg vil ikke støde sjællænderne, men vi har ikke noget imod at tage fat herovre, og er der noget, der skal løses, løser vi det. Vi hjælper hinanden. Min nabo er 86 år og han siger, at han ikke vil på plejehjem, og jeg har sagt at det kommer han heller ikke til. Jeg skal nok være der og hjælper så godt, jeg kan. Jeg har jo aldrig boet i København, så jeg ved det jo ikke, jeg har bare en fornemmelse af, at det ikke er helt det samme.

Skal du så være politiker i partiet?

Det må tiden vise. Hvis Inger kommer og spørger, er jeg i hvert fald klar til at gøre, hvad der skal gøres for at redde vores land. Så langt er jeg kommet nu.